Eğitim Merkezi İlk Mezunlarını Verdi
2009 Yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilen görkemli bir açılış töreninin ardından, Eğitim ve Öğretime başlayan Müftü Yusuf Karali Diyanet Eğitim Merkezi İhtisas bölümü ilk mezunlarını merkezin konferans salonunda düzenlenen muhteşem bir törenle verdi.
Eğitim Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen törene, Rize Milletvekili Hasan Karal, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Ekrem KELEŞ, Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Zeki SAYAR, Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi İbrahim Hilmi KARSLI, Rize Belediye Başkanı Halil BAKIRCI, Rize İl Emniyet Müdürü Hüseyin YENİCE, Sakarya Müftüsü İlyas SERENLİ, Rize Müftüsü Yusuf Doğan, Giresun Müftüsü Necati AKKUŞ, Bayburt Müftüsü Kemaletin AKSOY, Trabzon Müftüsü Veysel ÇAKI, Haseki Eğitim Görevlilerinden Ramazan PAKDİL,Yahya ALKIN, İlçe Kaymakamları, Rize’de görev yapan kamu ve özel sektör yöneticileri, Sivil toplum temsilcileri, Çeşitli siyası partilerin temsilcileri, Rizeli esnaflar, Din görevlileri, İlçe Müftüleri, mezunların aileleri ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldılar.
Program İstanbul Haseki Eğitim Görevlilerinden Ramazan PAKDİL’in okuduğu Kuranı Kerim tilavet ile başladı. Kuran Tilavetinin ardından Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet BİLGİN yaptığı açılış konuşmasında,” 17 kursiyer ile ilk mezunlarımızı verdiklerini 14 kursiyer ile 2. dönem, 22 kursiyer ile de 3.dönem İhtisas eğitimine ve diğer bölüm olan aşere takrib ve tayyibe programına da 28 kursiyer ile devam edildiğini ,Eğitim Merkezi olarak ilk mezunları vermenin mutluluğunu yaşadıklarını, bu mutlu günlerinde davetlerine icabet eden herkese teşekkür etti.”
Rize İl Müftüsü Yusuf DOĞAN'da Eğitim Merkezinin önemine değindiği konuşmasında ülkemizin değişik yörelerinde daha kaliteli hizmet sunma konusunda yeni bir heyecanla hizmet verecek olan kursiyerlere başarılar diledi ve mezunları tebrik etti.

Ak Parti Rize Millet Vekili Hasan KARAL’da konuşmasında ; “Rize de yaptığımız ve yapmaya devam ettiğimiz yüzlerce kalıcı ve hayatı önem taşıyan hizmetlerinin en imtiyazlı hizmet bu Eğitim Merkezimizdir.Bu merkez Türkiye’mize ve Rize’mize Başbakanımız Sayın Erdoğan’ın çok önemli hediyesidir. Bu eserin bu günlere gelmesine ve kısa zamanda mezun vermesine emeği geçen 7 den 70 herkesi tebrik ediyorum.”dedi.
Rize’mizin manevi havasına çok farklı bir boyut kazandırdığını ifade eden KARAL, Bundan sonra da bu önemli kurumun daha da gelişerek yaşatılmasını çok önemsiyoruz”. dedi.

A.Ü. İlahiyat Fakültesi Türk Din Mûsikîsi Öğretim Görevlisi Fatih Koca’nın şefliğinde Eğitim Merkezi Kursiyerlerinden oluşan koro salonu dolduran izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı. Eğitim Merkezini birincilikle bitiren Seyit BADIR tarafından teşekkür konuşması yapıldı. Rize İl Müftülüğü tarafından 3 yıl boyunca Merkezi camilerde vaaz ve İrşad hizmetlerinde vermiş oldukları destek nedeniyle İl Müftüsü Yusuf DOĞAN tarafından kursiyerlere plaket takdim edildi. Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Hediye belgelerin takdimi ardından Diyanet Sen Rize Şube Başkanı Recep ŞAFAK, Şube Sekreteri Harun GÜNEY, Mali Sekreter Abdullah DOKUMACI,tarafından mezun olan kursiyerlere hediyeler takdim edilmesi ile mezuniyet programı sona erdi.
Haber: Bayram Ali Kavalcı
