'Erbakan Atatürk'ü geçti mi?

'Erbakan Atatürk'ü geçti mi?
İsmail Müftüoğlu, ebediyete uğurlanan Erbakan'ı TRT Haber'de anlattı!

Erbakan'ın en yakın mesai arkadaşlarından İsmail Müftoğlu, Hoca'nın çile dolu yıllarını anlatırken gözyaşlarına boğuldu. Neriman Hanımı kaybettiğinde Erbakan'ın yanlız kaldığını ancak bunu hissettirmeye çalıştığını anlatan Müftüoğlu, Fatih Camii'nde kılınacak cenaze namazının, Türkiye'nin görüp göreceği en büyük cenaze merasimi olacağını söyledi.

Türkiye, Eski Başbakanlardan Saadet Partisi Genel Başkanı Necmetin Erbakan'ı uğurlamaya hazırlanıyor. Fatih Camii'nde düzenlenecek cenaze töreni öncesi Erbakan'ı TRT Haber ekranlarında Nuriye Akmana'a anlatan İsmail Müftüoğlu, Hoca'nın devlet törenini neden istemediğini anlattı. Erbakan'ın şahsında oldukça mütavazi bir kişiliğe sahip olduğunu söyleyen Müftoğlu, buna rağmen Hoca'nın kendisine yapılanlara karşı kırgın olduğunu anlattı.

İşte bir dönem en yakın mesai arkadaşı olan Müftüoğlu'nun ağzından Erbakan:

"Tahmin ediyorum muhterem Hocamız alayu valadan pek hoşlanmazdı. Hele şahsıyla ilgili meselelerde, son derece temkinli bir davranışı olurdu. İnanın bir insan olarak inancı gereği yaşadığı için ölüm sonrası meselede de aynı metodu uyguladığı kanaatindeyim. Benim yanında bulunduğum zaman içerisinde, zaman zaman vaki olan devlet törenlerinin bir takım vatandaşları rahatsız ettiğini söylerdi. Demikki emri hak zuhur ettiğinde böyle bir cenaze merasimi ile defnedilmemesini arzu etmediğini anlıyorduk. Bu ölüm münasebetiyle düşüncelerimizde yanılmadığımızı gördük. Necmettin Erbakan, sade bir vatandaş, halis bir mümin gibi yine inanan insanların omuzlarında, kucaklarında gitmeyi yeyleyen bir anlayışın temsilcisidir.

"HOCA BİRAZ KIRGIN GİTTİ"

Erbakan'ı haksızlıklar karşısında boyun eğmeyen; ancak sürekli etrafındaki insanları taşkınlıktan uzak tutmaya çalışan bir lider olarak tanımlayan Müftoğlu, tüm bu çabalara rağmen Milli Görüş'ün dört partisinin kapatıldığını söyledi. Sistem ağalarının Erbakan'a eziyet ettiğini iddia eden Müftoğlu, tüm bu haksızlıklar karşısında Erbakan'ın ölürken de kırgın olduğunu söyledi. İşte o ilginç sözler:

Devri hayatı içerisinde Necmettin Erbakan gerçekten, sistemin ağalaları bakımından çeşitli zamanlarnda eziyet görmüş. Takdir edilmesi gerekirken, bir takım haksız sıkıntılara sokulmuş, kurmuş olduğu dört parti kapatılmıştır. Bunlara anlatmak istemiyorum; ancak bir kırgınlığı vardı. Bu kırgınlık bizde de var. Çünkü biz şu milletin evlatlarına sadece hizmet etmenin dışında bir maksadımız olmadı. Hiçbir zaman sistemle kavgamız olmadı. Bu kadar haksızlıklara uğramamıza rağmen, sokak taşkınlıklarımız olmadı. Dolayısıyla bu nevi hizmet yapan insana karşı tavır farklı olmalıydı. Bugün üniter yapıyı sarsan konuşmalar yapılıyor Meclislerde.

Nuriye Akman: Giderken küskünlüğünü en veciz biçimde ifade ediyor diyebilir miyiz, devlet töreni istemeyerek?

İ.M: Necmettin Bey'in kin anlamında bir anlayışı sebebiyle böyle bir vasiyeti bulunduğunu düşünmüyorum. Gerçekten Necmettin Bey, bir babanın evladına duyduğu şefkatle olaylara yaklaşmıştır.

Meselelerde hem hakem, hem hekim hem de hakim olarak yaklaşmaktaydı. Bir ailede ebeveyne tabii ki yapılan haksızlıklara karşı tepkili olması doğaldır. Milli Görüş'te bir ailedir ve onun için tabii liderlerine yapılan haksızlıkları unutulmaması mümkün değildir. Ancak bu kin ve intikam alma biçimde değildir.

cenaze.jpg