Galatasaray'da Mustafa Denizli Sesleri

Galatasaray'da Mustafa Denizli Sesleri
Ç.Rizespor'un PTT 1. Ligden Süper Lige yükselmesini sağlayan Ünlü Teknik Direktör Mustafa Denizli, Galatasaray yolunda...

Mancini’nin ilk alternatifi olan tecrübeli teknik adam iddiaları yalanlamadı. “Hayırlısı, bakalım ne olacak” dedi. “Benim iki kulübüm var; birisi Altay, diğeri Galatasaray’dır” diye ekledi.

Galatasaray’da teknik direktör bilmecesi devam ediyor. İtalyan hoca Roberto Mancini takımda kalıp kalmayacağını 15 Haziran’a kadar karar vermek zorunda.  Sarı-Kırmızılılar’da Başkan Ünal Aysal, böyle bir duruma hazırlıklı olduklarını ve B planını devreye sokacaklarını ifade etmişti. İşte bu gelişmelerin ışığında adı Galatasaray ile anılan teknik direktör Mustafa Denizli önemli açıklamalarda bulundu.

Son olarak Azerbaycan’da  Hazar Lenkeran’ı çalıştıran Denizli, Süper Lig’de üç büyüklerin başında şampiyonluk yaşayana ilk ve tek teknik direktör olma özelliğinde.  Tecrübeli teknik adam, "Teklif gelmesi durumunda tasarrufunuz ne yönde olur" sorusu üzerine, "Benim bu dünyaya ayak bastığım  camiadan bahsediyoruz. Benim iki kulübüm var. Bir tanesi Altay, diğeri Galatasaray. Galatasaray'da 8 yılım geçmiş. Kendimizi gerçekleştirdiğimiz yerler buraları. Elbette ki benim için çok önemli Galatasaray. Hayırlısı, bakalım ne olacak" dedi

"4’üncü yıldızı takarız"

Mustafa Denizli'nin teknik direktör olması konusu ise, ilk kez camianın etkin isimlerinden Fatih Gökşen tarafından gündeme getirildi. Gökşen, "Mustafa hoca gelirse kesin olarak 4. yıldızı takarız. Geçen sezon Mancini yerine Mustafa hoca olsaydı, 4. yıldızı takmıştık. Bana göre Roberto Mancini'nin gitmesi durumunda getirilmesi gereken tek teknik adam Denizli'dir. Galatasaray iki sezon arka arkaya şampiyon olur. Onunla başkan olduğunu, yönetici olduğunu anlar. Mustafa Denizli, Galatasaray için bir fırsattır. Kendisiyle, Azerbaycan'da olduğu dönemde konuşmuştuk. Bana, 'Her şey güzel olacak' demişti. Umarım her şey güzel olur" ifadelerini kullandı.

Aslan Jimmy için devrede

Fenerbahçe’nin Diego’dan başka oyuncu almayacak olması Aslan’ın iştahını kabarttı. Yerli oyuncuların öneminin arttığı şu dönemde Cimbom, Kanarya’nın da gündeminde olan Gençlerbirliği’nden Jimmy Durmaz’a kanca attı. Sarı-Lacivertlilerin başkanı Aziz Yıldırım’ın “Diego’dan başka oyuncu almayacağız” ifadeleri de Jimmy’nin gündeme gelmesinde etkili oldu. Cimbom zaman kaybetmeden Jimmy için girişimlere başladığı öğrenildi. 25 yaşındaki futbolcu transferiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Durmaz  “Teklifler olgunlaşıyor. Menajerim Martin Dahlin şu anda görüşmelerini sürdürüyor. Tatilden sonra bir karar vereceğiz. Ben büyük takımlarda oynamak istiyorum” dedi. Transfer parası olarak 4 milyon euro isteyen Gençlerbirliği başkanı İlhan Cavcav'ı ikna etmek için sarı kırmızılıların yine, bazı futbolcuları takas için önereceği öğrenildi.

Rhodolfo’ya Taffarel markajı

Ga­la­ta­sa­ray’ın de­fan­sa trans­fer et­me­yi dü­şün­dü­ğü Bre­zil­ya­lı oyun­cu Rho­dol­fo için sür­priz bir isim dev­re­ye gir­di. Geç­ti­ği­miz se­zon Gre­mi­o'da for­ma gi­yen Rho­dol­fo için ül­ke­sin­de ta­til­de bu­lu­nan Man­ci­ni'nin yar­dım­cı­sı Taf­fa­rel dev­re­ye gir­di. Taf­fa­rel, sambacıyı ik­na et­mek için me­sa­i har­cı­yor. Man­ci­ni'nin ha­va top­la­rı­na ha­kim sto­per is­te­ği ne­de­niy­le sambacının trans­fe­rin­de ıs­rar­cı ol­du­ğu ve Baş­kan Ünal Ay­sal'a Bre­zil­ya­lı oyun­cu­nun mut­la­ka ta­kı­ma ka­zan­dı­rıl­ma­sı yö­nün­de ra­por ver­di­ği öğ­re­nil­di. Öte yan­dan Ga­la­ta­sa­ray, St. Eti­en­ne ile Mev­lüt Er­dinç pazarlığını sürdürüyor. Ga­la­ta­sa­ray'ın önü­müz­de­ki haf­ta Mev­lüt Er­dinç için St. Eti­en­ne ile son kez gö­rüş­me­si ve trans­fe­re olum­lu ya da olum­suz ola­rak nok­ta koy­ma­sı bek­le­ni­yor.

ÖZGÜR SANCER-BUGÜN GAZETESİ