Genç Tiyatrocular Sertifikalarını Aldı

Genç Tiyatrocular Sertifikalarını Aldı
Çayeli Gençlik Derneği ve İlçe Halk Eğitimi Merkezi tarafından ortaklaşa düzenlenen uygulamalı tiyatro eğitiminde başarılı olan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Çayeli’nin ilk tiyatro olma özelliğini taşıyan ve dernek binasında gerçekleştirilen sertifika törenine katılan Çayeli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Baltacı başarılı olan kursiyerlere sertifikalarını takdim etti.

4 aylık süren uygulamalı tiyatro eğitiminde kursiyerler bu süreçte diksiyon, drama uygulamaları yapma, sahne gösterilerinde bedeni ve konuşma dilini doğru olarak kullanma eğitimi aldı.

176 saat süren eğitim sonunda başarılı olan kursiyerlere sertifikalarını törene katılan Çayeli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Baltacı kursiyerleri kutlayarak başarılı olan kursiyerlere sertifikalarını takdim etti.

Sertifika töreninde kısa bir konuşma yapan Baltacı, “Çayeli Gençlik Derneği’nin bu tür çalışmalarını takip ediyor ve destekliyoruz. Gençler için yapılan bu aktiviteler ilçemiz açısından çok önemli.Gençlerimiz vakitlerini kıraathane, cafe gibi yerlerde zaman öldüreceğine bu tür sosyal çalışmalarla hem kendilerini geliştirme imkanı buluyorlar hem de zamanlarını boşa harcamamış oluyorlar” dedi.

cayelinde-genc-tiyatrocular-sertifikalarini-aldi-1.jpg

Uygulamalı tiyatro kursunu düzenleyen Çayeli Gençlik Derneği Başkanı Vatan Karakaş, “İlçemizde gençlerin sosyal faaliyet konusunda pek fazla seçenekleri yok. Bizde genç kardeşlerimizden gelen talepleri değerlendirip ve bugün sertifikalarını verdiğimiz tiyatro kursunu düzenledik. Amacımız sadece sertifika vermek değil ilçemizden ilimizden tiyatro konusunda gerçek anlamda sanatçıları topluma kazandırmaktır. Bu amaçla derneğimiz olarak faaliyetlerimize yön vermekte ve ileriye yönelik projelerimizle devam etmekteyiz” diye konuştu.

Tören sonunda dereceye giren kursiyerler hatıra fotoğrafı çektirdi.

cayelinde-genc-tiyatrocular-sertifikalarini-aldi-2.jpg

cayelinde-genc-tiyatrocular-sertifikalarini-aldi-3.jpg