Giresun'da bir şebeke çökertildi

Giresun'da bir şebeke çökertildi
Hırsızlık yaptıkları belirlenen 4 kişilik çete Giresun'da yakalandı.

TÜRKİYE'nin birçok kentinde hırsızlık yaptıkları belirlenen 4 kişilik çete Giresun'da yakalandı. Çetenin, Moldovya uyruklu üyesi sınırdışı edilirken, diğer 3 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Gedikkaya Mahallesi'nde dün bir evden yaklaşık 12 bin lira değerinde para ve ziynet eşyasının çalınmasının ardından soruşturma başlatan Giresun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, hırsızlık olayını gerçekleştirdiği belirlenen Moldovya uyruklu 19 yaşındaki Nina Lancitcaia, 18 yaşındaki Mehmet Araz, 31 yaşındaki Yusuf Çakır ve 41 yaşındaki Kahraman Topçuoğlu'nu gözaltına aldı. Bu kişilerin ifadeleri doğrultusunda hareket eden polisler, Çiçekli Köyü'nde bir evin bahçesine gömülü olan para ve ziynet eşyalarını da çıkartarak sahibine teslim etti.

PARA VE ZİYNET EŞYALARI
Şüphelilerin yaklaşık 1.5 ay önce Antalya'dan yola çıktığı ve Giresun'a kadar birçok ilde, özellikle de Ordu'nun Ünye ve Fatsa ilçelerinde hırsızlık yaptıkları belirlendi. Şebekenin, bu süre içinde gerçekleştirdikleri hırsızlık olaylarında 1 milyon liranın üzerinde para ve ziynet eşyası çaldıkları tahmin ediliyor. Çaldıklarının bir kısmını bankada faizde değerlendirdikleri, bir kısmını da eğlence yerlerinde harcadıkları öğrenilen şebekeden Yusuf Çakır'ın 53, Mehmet Araz'ın da 103 olaydan sabıkasının bulunduğu tespit edildi.

Giresun Adliyesi'ne sevk edilen şebeke elemenlarından Kahraman Topçuoğlu, Yusuf Çakır ve Mehmet Araz tutuklandı. Moldavya uyruklu Nina Lancitcaia'nın ise sınır dışı edilmesi karar verildi.