Halterde Milli Gurur: Şaziye Erdoğan ISSF Birincisi, Rizeli Pelinsu Bayav ISSF İkincisi

Halterde Milli Gurur: Şaziye Erdoğan ISSF Birincisi, Rizeli Pelinsu Bayav ISSF İkincisi
Rizeli Milli Sporcumuz Pelinsu Bayav, Mısır’da düzenlenen 5. ISSF Uluslararası İslami Dayanışma Spor Federasyonu Halter Şampiyonasında 1.’liği kazanan takım arkadaşının ardından ISSF ikincisi oldu.

5. ISSF Uluslararası İslami Dayanışma Spor Federasyonu Halter Şampiyonası 19 ülkeden yaklaşık 170 sporcunun katılımıyla Mısır’da başladı. Şampiyonanın ilk gününde 49 kiloda yarışan Rizeli Milli Sporcumuz Pelinsu Bayav 3 gümüş madalyanın sahibi olurken, bu kiloda Türk Milli Takımı sporcusu Şaziye Erdoğan 3 altın madalyanın sahibi oldu ve İstiklal Marşımızı Mısır’ın Kahire kentinde coşkuyla okuttu.

Bayanlar 49 kiloda mücadele eden Rizeli Milli Haltercimiz Pelinsu Bayav koparmada 72 kilo ile gümüş. Silkmede 92 kilo ile gümüş. Toplamda ise 164 kiloluk derecesiyle gümüş aldı ve 3 gümüş madalyayla ISSF ikincisi oldu. Aynı kiloda mücadele eden bir başka Milli sporcumuz Şaziye Erdoğan koparmada 76 kilo ile altın, silkmede 95 kilo ile altın, toplamda ise 169 kiloluk derecesiyle altın madalya kazandı ve 3 altın madalya kazandı.

Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, “Madalya alan sporcularımızı, antrenörlerini ve ailelerini yürekten kutluyorum” diyerek hiçbir başarının tesadüf olmadığını yapılan planlı ve önemli çalışmalar neticesinde böyle güzel sonuçlara ulaşmanın haklı gururunu yaşadıklarını belirtti.

5.-issf-uluslararasi-islami-dayanisma-spor-federasyonu-halter-sampiyonasi-(1).jpg5.-issf-uluslararasi-islami-dayanisma-spor-federasyonu-halter-sampiyonasi-(2).jpg5.-issf-uluslararasi-islami-dayanisma-spor-federasyonu-halter-sampiyonasi-(3).jpg5.-issf-uluslararasi-islami-dayanisma-spor-federasyonu-halter-sampiyonasi-(4).jpg5.-issf-uluslararasi-islami-dayanisma-spor-federasyonu-halter-sampiyonasi-(5).jpg