Hasta Adama Bu Yapılır mı Yazıcı?

Hasta Adama Bu Yapılır mı Yazıcı?
Müftü Mahallesinde vatandaşlara seslenen Bekaroğlu, 30 Mart’ta şu soruların cevabının verileceğini söyledi:

Müftü Mahallesinde vatandaşlara seslenen Bekaroğlu, 30 Mart’ta şu soruların cevabının verileceğini söyledi: ‘Rize’de baskılar, kibirlenmeler ortadan kalksın mı?’, ‘Rize’nin yağmalanması bitsin mi?’, ‘Karal’ın krallığına son verilsin mi?’

Konuşmasında, Başbakan’ı hastalandığı 2011 yılında ona ilk sırt çevirenler arasında Hayati Yazıcı’nın bulunmasını yadırgadığını belirten Bekaroğlu, Başbakan Erdoğan sonrasına pozisyon alan Yazıcı’nın Başbakan gibi bir derdi bulunmadığını, Yazıcı’nın, Karal’ın ve diğerlerinin tek derdinin kendi iktidarları ve kurdukları saltanatın devam etmesi olduğunu söyledi.

BAŞBAKAN’IN OYU İL GENEL MECLİSİDİR, BELEDİYEDE BEKAROĞLU

Başbakan’ı desteklemek isteyenlerin İl Genel Meclisinde ona oy verebileceklerini, başka partilere gönül verenlerin de kendi partilerine il genel meclisinde oy verebileceklerini belirten Prof.Dr. Mehmet Bekaroğlu, “İl Genel Meclisinde Türkiye ortalamasının üzerinde oy alan Başbakan, belediyeyi kaybeden Hasan Karal’ın biletini kesecektir. 30 Mart böyle bir seçim olacaktır. ‘Başbakan başbakan’ diyorlar ya, ‘Yeni Türkiye’nin seçimidir’ diyorlar ya, o Hayati Yazıcı var ya o Hayati Yazıcı… Başbakan hastalandığında TBMM’de önemli bir yasa görüşülüyordu; şike yasası. Abdullah Gül ile Tayyip Erdoğan arasında bazı pürüzler vardı. Cumhurbaşkanı veto etti o yasayı. Tayyip Erdoğan hasta yatağından talimat verdi Meclis Grup Başkanvekili aracılığı ile; ‘Aynen geçireceksiniz bu tasarıyı’ dedi. Nurettin Canikli, ‘Başbakanımızın emridir. Bu yasa aynen geçecek’ diye milletvekillerine bildirdi. Hayati Yazıcı çıktı dedi ki, ‘Ben Cumhurbaşkanının dediğine inanıyorum. Gerekçeleri doğrudur, bu yasanın Cumhurbaşkanının dediği gibi çıkması gerekiyor.’ Sordu gazeteci ona; ‘Başbakanın talimatına rağmen mi?’ Yazıcı, ‘Talimat beni ilgilendirmez. Ben bildiğimi yaparım’ dedi. O günlerde Bülent Arınç, Hüseyin Çelik ve Hayati Yazıcı yan çizmeye başlamışlardı. ‘Başbakan gidiyor, muhtemelen Abdullah Gül gelecek’ hesabıyla o tarafa yatmaya başlamışlardı. O günlerde bana sordular. Dedim ki, ‘Bu insanlar ayıp ediyor. Başbakan hasta. Sağlıklı ve güçlü iken yalakalık yapanlar, emredersin diyenler, biraz rahatsızlanınca nasıl yan çiziyorlar.’ Bu Hayati Yazıcı hiçbir şeydi, Başbakan elinden tuttu, oralara getirdi. O Hayati Yazıcı, Başbakan ilk sendelediğinde tekme attı. Bunların Başbakan diye bir derdi yok, Rize diye bir derdi de yok; kendi iktidarlarını, saltanatlarını sürdürme dertleri var. Dedim ki ben o zaman; ‘Rahmetli Erbakan zayıfladığında yanında durmuş, onu savunmuştum. Şu işe bakın ki, Erdoğan’ı da savunmak bana kaldı.’ Siyasi düşüncesine katıldığımdan değil ama insanlık adına hastalandığı sırada, sağlıklı iken yanında esas duruşta bekleyip emret diyenlerin yan çizmesine, içim elvermediği için savundum. ‘Ayıptır dedim, bir hasta adama bu yapılmaz’ dedim. Evet, işte Mehmet Bekaroğlu bu, Hasan Karal bu, Hayati Yazıcı bu. Başbakan’ı sevenler il genel meclisinde partinize, belediyede Bekaroğlu’na rey verin.

MÜFTÜ MAHALLESİ NEFES ALACAK

Konuşmasında Müftü Mahallesi halkına bir de müjde veren Saadet Partisi Rize Belediye Başkan adayı Prof.Dr. Mehmet Bekaroğlu, yıkılan eski stadın yerine AVM yapılmasının, Müftü Mahallesinin tamamen tükenmesi anlamına geleceğini, trafiğin içinden çıkılmaz hal alacağını, bu nedenle oraya AVM yaptırmayacağını, AVM’nin şehir dışında yapılacağını, stadın yerine ise şehir parkı yapacağını söyledi. Şehir Parkı ile Müftü Mahallesinin ve Rize’nin nefes alacağını ifade eden Bekaroğlu, “İnsanlar gelip burada çocuklarıyla gezip dinlenecek, antrenman sahalarında gençler spor yapacak, yaşlılar temiz hava alacak” dedi.

Müftü Mahallesi sakinlerinin konuşmasını sık sık alkışlar ve tezahüratlarla kestiği Prof. Bekaroğlu’nun, AVM’yi şehir dışında yapacağını, stad yerine şehir parkı yapacağını açıklaması, mahalle halkı arasında sevinçle karşılandı.

DAR GELİRLİLER EVSAHİBİ OLACAK

Bir vatandaşın, Rize’deki en büyük sorunlardan birinin yüksek konut kiraları olduğunu ve kiraların kendisi gibi binlerce dar gelirli vatandaşın belini büktüğünü söylemesi üzerine Bekaroğlu, bu durumdaki vatandaşlar için sosyal konutlar yapılarak, dar gelirlileri kira öder gibi taksit ödeyerek evsahibi yapmak için çalışma yapacağı sözünü verdi.