Hocaefendi Hakk'a Yürüdü

Hocaefendi Hakk'a Yürüdü
Rize Kendirli Kur'an Kursu'nun mümtaz hocalarından Hafız Hasan Uzun Hocaefendi; binlerce kişinin katıldığı cenaze töreniyle dualar ve hatim eşliğinde Hakk'a yürüdü.

Rize'nin Kendirli Beldesi Kendirli Kur'an Kursu'nun mümtaz hocalarından; Yusuf ve Recep Uzun kardeşlerin 60 yaşında hayata gözlerini yuman babaları Hafız Hasan Uzun Hocaefendi; sevenlerinin ve yetiştirdiği yüzlerce hafızın duaları ve hatmi şerifiyle Kendirli Merkez Camii'nde kılınan namazın ardından Kendirli Halaslar Mahallesi'ndeki aile kabristanlığına defnedildi.

Kendirli'de İkindi Namazına müteakiben düzenlenen cenaze törenine Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Rize Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Karamustafa, Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Rize İl Müftüsü Yusuf Doğan, Kendirli Belediye Başkanı Salih Uzun, Ak Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, Ak Parti Rize İl Başkan Yardımcıları ve İl-İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Saadet Partisi Rize İl Başkanı Hasan Uzun ve Başkan Yardımcıları, Rize Kuyumcular Derneği Başkanı Abdurrahman Serdar, Tümsiad Rize Şubesi Başkanı Abdülbaki Fil, Rize Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Fakülte Sekreteri Mustafa Çakır, Memur Sen Rize İl Başkanı Resul Usta, Sağlık Sen Rize İl Başkanı Muhammet Yazıcı, Rize'deki diğer STK'ların başkan ve temsilcileri, Kendirli halkı, hocaefendinin yetiştirdiği yüzlerce hafız ve Türkiye'nin dört bir yanından gelen binlerce vatandaş katıldı.

Cenaze Namazı'ndan saatler öncesinden Hafız Hasan Uzun Hocaefendi'nin yetiştirdiği Kendirli Kur'an Kursu öğrencilerinin Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan cenaze merasiminde yapılan konşmaların ardından Rize İl Müftüsü Yusuf Doğan, Hocaefendinin yüzlerce hafız yetiştirerek Hakk'a yürüdüğünü ifade ederek Cenaze Namazının duasını yaptı. Cenaze Namazını ise İstanbul'dan cenazeye katılmak üzere gelen Hafız Nuri Erkan Hocaefendi kıldırdı.

hafiz-hasan-uzun-hocaefendinin-cenaze-toreni-kendirli-rize-1.jpg

hafiz-hasan-uzun-hocaefendinin-cenaze-toreni-kendirli-rize-5.jpg

Cenaze Namazının ardından Hocaefendinin tabutunu taşımak isteyen Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, bir süre tabutu taşıdıktan sonra yüzlerce kişinin tabutu taşımak istemesi üzerine yarattığı izdihamda ezilme tehlikesi geçirdi. Karal, bir müddet tabutu taşımaya devam ettikten sonra izdiham arasından güçlükle sıyrılabildi.

Cenaze Namazı'nın ardından Hafız Hasan Uzun Hocaefendi, okunan Kur'an-ı Kerim ve indirilen hatimle beraber yapılan dualar eşliğinde Halaslar Mahallesi'ndeki Aile Kabristanlığına defnedildi.

hafiz-hasan-uzun-hocaefendinin-cenaze-toreni-kendirli-rize-2.jpg

hafiz-hasan-uzun-hocaefendinin-cenaze-toreni-kendirli-rize-3.jpg

hafiz-hasan-uzun-hocaefendinin-cenaze-toreni-kendirli-rize-4.jpg

hafiz-hasan-uzun-hocaefendinin-cenaze-toreni-kendirli-rize-6.jpg

hafiz-hasan-uzun-hocaefendinin-cenaze-toreni-kendirli-rize-7.jpg

hafiz-hasan-uzun-hocaefendinin-cenaze-toreni-kendirli-rize-9.20120409212554.jpg

hafiz-hasan-uzun-hocaefendinin-cenaze-toreni-kendirli-rize-8.20120409212606.jpg

hafiz-hasan-uzun-hocaefendinin-cenaze-toreni-kendirli-rize-10.jpg

hafiz-hasan-uzun-hocaefendinin-cenaze-toreni-kendirli-rize-11.jpg

hafiz-hasan-uzun-hocaefendinin-cenaze-toreni-kendirli-rize-12.jpg

hafiz-hasan-uzun-hocaefendinin-cenaze-toreni-kendirli-rize-13.jpg

hafiz-hasan-uzun-hocaefendinin-cenaze-toreni-kendirli-rize-14.jpg

hafiz-hasan-uzun-hocaefendinin-cenaze-toreni-kendirli-rize-15.jpg

hafiz-hasan-uzun-hocaefendinin-cenaze-toreni-kendirli-rize-16.jpg

hafiz-hasan-uzun-hocaefendinin-cenaze-toreni-kendirli-rize-17.jpg

hafiz-hasan-uzun-hocaefendinin-cenaze-toreni-kendirli-rize-18.jpg

hafiz-hasan-uzun-hocaefendinin-cenaze-toreni-kendirli-rize-19.jpg

hafiz-hasan-uzun-hocaefendinin-cenaze-toreni-kendirli-rize-20.jpg

hafiz-hasan-uzun-hocaefendinin-cenaze-toreni-kendirli-rize-21.jpg

hafiz-hasan-uzun-hocaefendi-kendirli-rize.jpg

CENAZE TÖRENİNDEN DİĞER FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ...