Holosko Tarihe Geçti

Holosko Tarihe Geçti
Beşiktaş'ın yıldızı Filip Holosko, İnönü Stadyumu'nda son golü atarak tarihe adını yazdırdı.

Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında Beşiktaş, İnönü Stadyumu'na veda maçında Gençlerbirliği'ni konuk etti. Karşılaşma Veli Kavlak ve Olcay Şahan'ın golleriyle 2-0 devam ederken, 73. dakikada sahneye çıkan Filip Holosko topu Gençlerbirliği filelerine yollayarak mücadeleye noktayı koydu. Bu golle birlikte de İnönü Stadı'ndaki son golü Filip Holosko kaydetti.

Öte yandan bu stadyumdaki ilk golü de Beşiktaş Onursal Başkanı Süleyman Seba 1947'de kaydetmişti.

 İLK GOLÜ SÜLEYMAN SEBA ATMIŞTI

BJK İnönü Stadyumu’nda oynanan maçta ilk gölü Süleyman Seba atmıştı. İsveç’in AIK Solna takımıyla oynana bu maç, siyah-beyazlıların 3-2 mağlubiyetiyle sonuçlanmıştı.

TARAFTARLARIN İNÖNÜ HATIRASI

Siyah-beyazlı taraftalar bu son maçla birlikte, stadı evlerine götürmeye hazırlanıyor. Taraftarların bu akşamki Gençlerbirliği maçının ardından koltukları ve çimleri söküp hatıra olarak almaları bekleniyor.

ÇALIŞMALAR YAKLAŞIK 1,5 YIL SÜRECEK

27 Kasım 1947’de açılan stat birçok spor müsabakasının yanında konserlere de ev sahipliği yaptı. Stadın lig bitimi itibariyle yenileme çalışmaları başlayacak. Haziran ayında yeni açık tribününün yıkımı ile başlanacak yenilme çalışmalarının yaklaşık 1,5 yıl sürmesi planlanıyor.

DAHA ÖNCEDE YENİLENMİŞTİ

Stat daha önce 2004 yılında da yenilenmişti. Bu yenileme çalışmasında koltuk kapasitesi yüzde 50 artışla 32,145’e çıkartılmıştı. Basın tribünü kapalıdan alınıp numaralı kısma taşındı. Stadın kapı sayısı 36’dan 72’ye çıkartıldı. Stat içi bakımlarda yapılıp daha modern bir hale getirilmişti.