Karadeniz'i Heyelan Vurdu, Evler Toprak Altında Kaldı! VİDEO İZLE

Karadeniz'i Heyelan Vurdu, Evler Toprak Altında Kaldı! VİDEO İZLE
Karadeniz Bölgesi sağanak yağışın etkisi altında.Trabzon ve Rize'de etkili olan yağış heyelana yol açtı, evler toprak altında kaldı.

Karadeniz'i etkisi altına alan yağış Trabzon ve Rize başta olmak üzer birçok ilde hayatı durma noktası getirdi. Bir yandan evleri heyelan nedeniyle toprak altında kalan vatandaşlar zor anlar yaşadı.

RİZE

rizede-siddetli-yagis-hasara-yol-acti-(8)-001.jpg

Rize'de etkili olan şiddetli yağış nedeniyle bir ev çökerken, 28 köy yolu ulaşıma kapandı.

Kentte iki gündür aralıklarla etkili olan şiddetli yağış nedeniyle merkeze bağlı Derebaşı köyünde Musa Köse'ye ait iki katlı ev çöktü. İl Özel İdaresi ekipleri, bölgede çalışma başlattı.

İl genelinde yaşanan toprak kaymaları nedeniyle 28 yol ulaşıma kapandı. Tarım arazilerinde zarar meydana gelirken, bazı arabalarda hasar oluştu.

rizede-siddetli-yagis-hasara-yol-acti-(1)-001.jpg

Merkeze bağlı Yenikasarcılar Mahallesi'ndeki 2 ev ise tedbir amacıyla boşaltıldı.

Belediye ekipleri, İl Özel İdaresi ve özel şirketlerden kiralanan iş makineleriyle yol temizleme çalışmalarını sürdürüyor.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, yaşanan olumsuzluklar nedeniyle 3 ayrı ekip oluşturarak, hasar tespit çalışması başlattı.

Yetkililer, gerekli önlemlerin alındığını belirterek, vatandaşların olumsuzluklara karşı duyarlı olmalarını istedi.

rizede-siddetli-yagis-hasara-yol-acti-(2)-001.jpg

"Verilmiş sadakamız varmış"

Evi çöken Köse, gazetecilere yaptığı açıklamada, gece komşusunun şehir merkezindeki düğününe katıldığını ve düğünün ardından yolun ulaşıma kapalı olması nedeniyle köye dönemediğini söyledi.

Sabah saatlerinde evinin çöktüğünün kendisine iletildiğini belirten Köse, "Komşunun düğünü nedeniyle gece eve gitmedim. Verilmiş sadakamız varmış. Yoksa evin altından kimsenin cenazesi bile çıkmazdı. Çok şükür mala geldi. Devletimiz büyüktür, her yarayı saracak güce sahiptir. Ankara'da 99 vatandaşımızın öldüğü bir dönemde bizim şükretmemiz lazım" dedi.

rizede-siddetli-yagis-hasara-yol-acti-(6)-001.jpgrizede-siddetli-yagis-hasara-yol-acti-(3)-001.jpgrizede-siddetli-yagis-hasara-yol-acti-(4)-001.jpgrizede-siddetli-yagis-hasara-yol-acti-(5)-001.jpg

rizede-siddetli-yagis-hasara-yol-acti-(7)-001.jpg

TRABZON

Trabzon'un Sürmene ilçesi Yeniay mahallesinde şiddetli yağış sonrası oluşan heyelandan zarar gören eski bir ev yıkılırken, 4 katlı bir bina ise tedbir amaçlı boşaltıldı.

surmenede-heyelan-(3).jpg

Bölgede 2 gündür etkili olan şiddetli yağmur Trabzon'un Sürmene ilçesinde heyelanlara neden oldu. İlçenin Yeniay mahallesi Kuleli mevkiinde heyelan nedeniyle eski bir ev yıkılırken, 4 katlı bir bina ise tedbir amaçlı boşaltıldı. Boşaltılan binada kalan vatandaşlar akrabalarının evlerine yerleştirilirken, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün bölgede incelemelerde bulundu. Büyükşehir ekipleri bölgede temizleme çalışması yaparken, yaşanabilecek yeni heyelanlara karşı vatandaşlar uyarıldı. 

surmenede-heyelan-(2).jpgsurmenede-heyelan-(9).jpgsurmenede-heyelan-(5).jpgsurmenede-heyelan-(1).jpg

surmenede-heyelan-(10).jpgsurmenede-heyelan-(5)-001.jpgsurmenede-heyelan-(6).jpg