Karadeniz'in İlk Takı Fuarı Gold Expo Karadeniz

Karadeniz'in İlk Takı Fuarı Gold Expo Karadeniz
Bu yıl dördüncüsü düzenlenen ve 3 gün süren GOLD EXPO KARADENİZ Altın takı Mücevher ve saat fuarı geçen hafta Cumartesi günü açıldı.

Yoğun katılımın olduğu fuara üst düzey bir açılış merasimi yapılırken açılışını K.K.T.C. Cumhurbaşkanı Sn. Derviş Eroğlu, Rize Valiliği görevinden İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı'na atanan Seyfullah Hacımüftüoğlu, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, T.T.S.O. Trabzon Başkanı H. Hacısalihoğlu,  R.T.S.O. Meclis Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, R.T.S.O. Başkan Yrd. Hüseyin Kutlu, Rize Kuyumcular Derneği Başkanı Abdurrahman Serdar, RİKUD, ASKON, MÜSİAD, RİSİAD, TÜMSİAD RİZE Şube Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri açılışa katıldı.

gold-expo-karadeniz-fuari-1.jpg

Fuara İstanbul, İzmir, Ankara, Amasya, Samsun ve Trabzon'dan çeşitli firmalar katıldı. Çok renkli anların olduğu fuarda Rize’yi temsilen CLOVESGOLD, AYDERGOLD, CLV Silver Markaları ile Abdulbaki Fil, JAPON GOLD markası ile Cemil Sofu temsil etti.

K.K.T.C. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Clovesgold firma sahibi Abdulbaki Fil ile üretim hakkında bilgi aldı. RİZE Takıları ürünlerini çok beğendiğini söyleyen Eroğlu, "Yöresel ürünler bizler için önemlidir. Çünkü o ürünler bizim sanat ruhumuzun dışa taşmasıdır" dedi.

Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu ise, Rize’de bu imalatı yapan tek firma sahibi olan Fil'in zor bir işi yaptığını söyledi. Rize Standında uzun zaman kalan K.K.T.C. Cumhurbaşkanı ve misafirler ÇAYKUR Standında Rize çayını yudumladı.

Fuar hakkında bilgi veren CLOVESGOLD Firma sahibi Fil, "Dördüncüsü düzenlenen fuarın gecen seneye nazaran daha yoğun katılımlı geçiyor. Kuyumcu esnafımızın ilgi gösterdiği fuarda yeni müşterileri portföyümüze ekledik.  Sektör temsilcilerinin katılımlarıyla anlam kazanacak olan bu gibi fuarların bizim bölgemizde yapılması bizler için çok önemlidir. Çünkü bu fuarlardan Türkiye'de sadece 4 tane yapılıyor. Bunlardan biride Trabzon’da. Eğer biz bu fuara destek vermezsek ilgi göstermezsek yok olup gider. Ayrıca bu destekle gelecek yıllarda bu fuarın uluslar arası bir unvan kazanması çok zor değil." dedi.

gold-expo-karadeniz-fuari-2.jpg

Trabzon firmalarına da ince bir sitemde bulunan Fil, "Trabzon firmalarının fuara ilgilerinin yeterince olmadığını gördüm. Sebebini de anlayabilmiş değilim. Ancak dediğim gibi geçen seneye nazaran daha iyiydi." sözlerini sarfettikten sonra "Fuarda bizleri telgraf çekerek yalnız bırakmayan Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Hayati Yazıcı Beye, Fuara 72 ülkeden gelen yerli ve yabancı kuyumcu sektör temsilcilerine ikram etmek üzere ÇAYKUR Çay Standını göndererek bizleri yalnız bırakmayan ÇAYKUR Genel Müdürü Sayın İmdat Sütlüoğlu'na teşekkür ediyorum" dedi.

Fil son olarak "Türkiye'nin birçok yerinden ve Rize'den bizi yalnız bırakmayıp bizatihi gelen, çiçek gönderen değerli dostlarımıza ve fuarı organize eden Trabzon Kuyumcular Odası, RİZE Kuyumcular Derneğine, SEREX Fuarcılığa ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi borç biliyorum" dedi.

gold-expo-karadeniz-fuari-3.jpg

gold-expo-karadeniz-fuari-4.jpg

gold-expo-karadeniz-fuari-5.jpg

gold-expo-karadeniz-fuari-6.jpg