Karaman: Terör Saldırıları Yabancı Futbolcuları Olumsuz Etkiliyor

Karaman: Terör Saldırıları Yabancı Futbolcuları Olumsuz Etkiliyor
Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, terör olaylarıyla insanların futbol sevgisinin biraz daha azaldığını ifade etti.

Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, son dönemde yaşanan bombalı terör saldırılarının başta yabancı futbolcular olmak üzere herkesi olumsuz etkilediğini söyledi.

Karaman, Mehmet Cengiz Tesisleri'nde idman öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, Ankara ve İstanbul' dan sonra Belçika'nın Başkenti Brüksel'de yapılan bombalı saldırıların özellikle yabancı oyuncuları etkilediğini belirtti.

Takımda birçok oyuncunun milli takımda olduğunu, bazı oyuncuların ise yaşanan olaylar nedeniyle Türkiye'ye dönemediğini belirten Karaman, "Teddy Chevalier ve tercüman Dany 15 dakika arayla Belçika'daki terör olayını yaşamışlar. Eşyaları, pasaportları, her şeyi uçakta kalmış. Maalesef uçuş gerçekleştirememişler. Yaşadıklarımız, en son yaşananlar insanlara futbol sevgisini biraz daha kaybettirdi. İnsanın konsantrasyonu, yapacağı işle ilgili planları sekteye uğruyor ama işimizi de yapmak zorundayız " diye konuştu.

hikmet-karaman-2.jpg

Bombalı terör saldırılarından sonra yürürken insanların bir birinden şüphe etmeye başladığını söyleyen Hikmet Karaman, "Hafta sonu maç izlemek için yurt dışındaydım. Havaalanında yürürken yada otururken valiziyle gelen birini görünce insan acaba bir şey mi var diye düşünüyor. İnsan yolculukta her şeyi düşünebiliyor. İnsanlık başka türlü olmaya başladı. Bununla da insanların futbolla ve işle ilgili sevgisi, bağlılığı hep sekteye uğruyor" diye konuştu.

Karaman, bir gazetecinin "Türkiye yalnız mı bırakıldı?" sorusuna, "Türkiye hep yalnızdı. Türk milleti birlikte hareket ederek ülkemizin sınırlarını çizmiş. Kurtuluş Savaşı'na baktığımızda orada inanılmaz bir milli mücadeleyi, birlikteliği görüyorsunuz. Türkiye'nin yalnız kalması sadece bugünlere bağlı değil, geçmişte de öyleydik gene de öyle ama maalesef biz kendi içimizde birbirimizi yiyoruz." şeklinde cevap verdi. 

hikmet-karaman-1-001.jpg