Karamollaoğlu: Bütün çabaları aileyi ortadan kaldırmak!

Karamollaoğlu: Bütün çabaları aileyi ortadan kaldırmak!
Karamollaoğlu, partisinin genel merkez kadın kollarının tertiplediği programa katılarak "Hanımlar ailenin bel kemiği, orta direğidir. Bütün çabaları aileyi ortadan kaldırmak" dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin genel merkez kadın kollarının tertiplediği kahvaltı programına katıldı. Saadet Partisi Kadın Kolları’nda görev alan kadınlar, milletvekili ve genel başkan yardımcıları eşlerinin katıldığı toplantıda Karamollaoğlu, ailenin önemi başta olmak üzere toplumsal sorunlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

HANIMLAR AİLENİN BEL KEMİĞİ, ORTA DİREĞİDİR

Karamollaoğlu, toplumun yarısının kadınlardan oluştuğunun altını çizerek, “Hanımlar ailenin bel kemiği, orta direğidir. Aileyi ayakta tutan ve huzuru sağlayan hanımlardır. Son süreçte bütün çabanın aileyi ortadan kaldırmaya yönelik olduğunu görüyoruz. Bu noktada dikkatli olmamız gerekiyor. Sadece kadının iş hayatında yer almasını istiyorlar. Biz hanımların iş hayatında yer almasını istemiyor gibi bir düşüncemiz yok. Ancak biz kadınların toplumda daha önemli bir yerde görev almasını istiyoruz” diye konuştu. 

ZORU BAŞARABİLİRİZ

Peygamber Efendimiz’in hayatının baştan sona kadar bilinmesi ve okunması gerektiğine vurgu yapan Karamollaoğlu, şöyle devam etti: “Bugünkü toplumun her şeyi anlamasını istiyoruz. Peygamber Efendimiz’in peygamberliğini ilk yıllarda sadece birkaç kişi biliyordu ve inanıyordu. Sonra topluma anlatmaya başladı. Hakaretlere maruz kaldı. Peygamber Efendimiz’in hayatını bilmezsek doğru hareket edemeyiz. İçinde bulunduğumuz toplum bu değerlerden çok uzak değil. Ancak bir anda bu noktalara gelmemiz zor değil, başarabiliriz.”

TOPLUMUN GERGİNLİKTEN KURTULMASI GEREKİYOR 

Toplumda kutuplaşmanın arttığını ve bir üslup sorununun olduğuna dikkat çeken Karamollaoğlu, “Hakaretle birbirimizle konuşamayız. Biri soru soruyor, o da diyor ki ‘sen hainsin’ diyor. Kendisi gibi düşünmeyen herkese ‘hain’ diyorlar. Bu gerginlik içinde kimse aklını kullanamaz. Türkiye’nin bir numaralı meselesi gergin ortamın ortadan kalkmasıdır. Bunun ardından emniyet gelir. Hayatımızın emniyette olmasını sağlayacak olan da adalettir. Adalet olmazsa toplumda huzur olmaz. Onun için adalet mülkün temelidir. Daha sonra liyakat öncelenmelidir. Kur’an-ı Kerim’de liyakatin önemi belirtiliyor” diye konuştu.

SURİYE’DE EN BÜYÜK VEBAL BU İKTİDARINDIR

Karamollaoğlu, toplumun tüm kesimlerine ulaşmaları gerektiğine dikkat çekerek, “Millete faydalı olacağımızı anlatmalıyız. Bize en katı duran camide başı secdeye gidenler. Şunu anlamalıyız; uzun süre baskı altında kalan toplum Kur’an-ı Kerim okuyan, namaz kılan bir kişiyi görünce ‘tamam’ dedi. Ama asıl mesele burada başlıyor. Bu arkadaşlar Irak’ın işgalinde ABD’ye destek verdiler. 1 buçuk milyon Müslüman’ın katledilmesine sebep oldular. Askerlerimizin başına çuval geçirdiler. Suriye’de en büyük vebal bu iktidarındır. Problemleri masada çözselerdi, sorunlar bu kadar büyümeyecekti” ifadelerini kullandı.

İNSANI MERKEZE ALAN BİR ANLAYIŞLA SİYASET YAPIYORUZ

Saadet Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Ebru Asiltürk ise, yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi vererek, “Biz siyaseti bu ülkeye yapılan en büyük hizmet olarak görüyoruz. Bunun bilincinde çalışmalarımızı şekillendiriyoruz. Biz siyaseti topyekûn yapıyoruz. Hem evlerde hem evin dışında gösteriyoruz. Hiçbir partide bu durum yok. İnsanı merkeze alan bir anlayışla siyaset yapıyoruz. Kadınların siyaset yapması için uygun şartlar oluşturuyoruz” diye konuştu.