Kavga büyümeden önlendi

Kavga büyümeden önlendi
Rize'de bir inşaatta çalışan işçilerle bakkal ve mahalle sakinleri arasında çıkan kavga, polis ekiplerinin müdahalesi ile önlendi.

Rize Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gece Engindere Mahallesi'nde yapılmakta olan Fatma-Nuri Erkan Bilim Sanat Merkezi inşaatında bekçilik yapan Rizeli E.D'nin inşaatın karşısında Bahattin Y'nin sahibi olduğu bakkaldan alışveriş yaptığını söyledi.

Bekçinin bakkaldan aldığı şeylerin parasını 25 kuruş civarında eksik verdiğini belirten Demirtaş, ''Bunun üzerine bakkal sahibi ile bekçi arasında küçük bir tartışma yaşandı. Bir süre sonra inşaatta çalışan Doğu kökenli işçiler, bakkalın yanındaki fırından ekmek aldı. Bu sırada bakkal sahibi işçilerin, bekçi ile aralarındaki tartışma nedeniyle kendisinden alışveriş yapmadıklarını ileri sürerek tepki gösterdi'' dedi.

Bunun üzerine işçilerin inşaattaki diğer arkadaşlarına haber verdiğini ve işçilerin toplu halde bakkal sahibine tepki gösterdiklerini kaydeden Demirtaş, ''Bu sırada mahalledeki bazı vatandaşlar da işçilere tepki gösterdi. Çıkan tartışma kavgaya dönüştü. İnşaattaki kürekleri alan işçiler, inşaatın yanından bakkalın bulunduğu yere doğru taş atmaya başladılar. Bu sırada yoldan geçen bir minibüsün camı kırıldı'' diye konuştu.

Gelişmeler üzerine mahalleye polis ekiplerinin sevk edildiğini anlatan Demirtaş, ''Olayları daha da büyümeden önledik. Olay farklı boyutlara gelebilirdi. Olay sonrası işçilerden 14 kişiyi tedbir amacıyla gözaltına aldık. Sabah saatlerinde de serbest bıraktık'' diye konuştu.

Bakkal Bahattin Y. ise olaya Rizeli olan bekçinin neden olduğunu ileri sürerek, ''Yaptığı alışverişlerde parayı her zaman eksik veriyordu. Ben de kendisine uygun bir şekilde yaptığının doğru olmadığını söyledim. Bunun üzerine inşaattaki işçileri dolduruşa getirdi ve olayların çıkmasına neden oldu'' dedi.

Olayın ardından inşaatta çalışan Rizeli bekçi ile 2 çalışanın işlerine son verildiği öğrenildi.

ÖNCEKİ HABERİMİZ

https://www.olay53.com/haber/rizede-kavga-2-yarali-12-gozalti-7364.htm