Kemal Kılıçdaroğlu, Tekin'i çizdi

Kemal Kılıçdaroğlu, Tekin'i çizdi
Gürsel Tekin'in durumu Kılıçdaroğlu'na soruldu o da açık açık konuştu. İşte CHP'deki Tekin'in son durumu;

Kemal Kılıçdaroğlu CNN Türk televizyonunda Ahmet Hakan'ın sunduğu "Tarafsız Bölge" programına konuk oldu. Ahmet Hakan programın başında "Gürsel Tekin'in durumu" sordu, Kılıçdaroğlu açık açık Tekin'in parti için önemli olduğunu söyledi, konunun MYK'da değerlendirileceğini kaydetti.

Kılıçdaroğlu, "Bu partinin iç sorunu o konuya fazla girmek istemiyorum. Sayın Tekin 'partinin her kademesinde çalışmaya hazırım. Hiçbir makam ya da mevki de gözüm yok' dedi. Geçmişte de güzel bir birlikteliğimiz vardı, bundan sonra da olacak. Kimsenin üzerine çizik atma gibi bir durumumuz yok. Tam tersine her geçen gün üye sayımızı artırıyoruz. Önümüzdeki hafta bu konuyu MYK'da görüşeceğiz. Gürsel Bey parti için değerli" dedi.

"TEKİN'İN ÖNÜNÜ KESEN O DAVA MI?"

Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Metehan Demir Gürsel Tekin hakkındaki davayı hatırlatarak, MYK'ya girmemesinde bunun etkili olup olmadığını sordu.

Kılıçdaroğlu bu soruya "Zaman zaman bu gerekçe ile mi MYK'ya mı seçilemedi diye soruluyor. Bu konu ile ilgisi yok. PM'de çok değerli insanlarımız var bunlardan 20'sini MYK'ya taşıdık. PM partinin ikinci büyük kurumu. Dolayısıyla Gürsel Tekin'i dışlamıyoruz" diye cevap verdi.

Gürsel Tekin'in liste hazırlaması ile ilgili soruya ise Kılıçdaroğlu şöyle yanıt verdi:

"Bunlar geçmişte kalan konular sayın Tekin'le bunları hiç konuşmadık. Ben gazetelerde okudum ikinci listeyi. İnsanlar listeyi beğenmiyebilirler bunları olağan karşılamak lazım. Tekin'in istanbul'daki başarılarını biliyoruz. Önümüzdeki süreçte Anadolu'ya gideceğiz göreceksiniz Sayın Tekin'le birlikte gideceğiz. Bölge milletvekillerini de yanımıza alacağız.

Partiyi şöyle düşünmemiz lazım. Bizim partimizde söylediğiniz niteliklere sahip bir çok insan var. Sayın Tekin'in halkla diyaloğunun çok iyi olduğunu biliyoruz. Asla onu geriye itmek dışlamak niyetimiz yok.İstanbul'da da faydalanacağım. Ben İstanbul'u yeterli görmüyorum Anadolu'da da faydalanacağız."

KILIÇDAROĞLU'NUN SAV İLE İLİŞKİSİ

Metehan Demir, "Önder Sav bu işin neresinde ve ne kadar var" diye açık açık sordu. "Önder Sav ile aynı düşüncelere sahip misiniz" sorusu ile birlikte Kılıçdaroğlu şöyle yanıt verdi:

"Yüzde yüz her konuda görüş birliğindeyiz demek doğru değil. Ortak noktamız var. Birincisi Partiyi iktidara taşımak, ikincisi sosyal demokrat düşünceye sahip olmak, üçüncüsü hiçbir makam ve mevki gözetmeden çalışmak. Aynı şeyleri düşünen bir parti olsa dinamizmi ni kaybetmiş olur."

Kılıçdaroğlu "Parti içinde bu işleri Önder Beye mi devrettiniz" sorusuna ise "Eğer siz genel başkan olarak parti içi meselelerle uğraşacam deyip bütün enerjinizi bunlarla harcarsanız iktidar hayal olur. Bu süreçte Parti Meclisine giiremeyenler oldu bu konuda burukluklar var. Bir kısmı MYK'ya giremedi bu na da üzülenler olur. Biz bütün enerjimizi partinin iç sorunlarına ayıramayız. Bu konuda genel sekreter var Kim Önder Sav yıllardır duruyor. Partiyi iyi tanıyor. Partinin demokratikleşmesi tüzüğünün yenilenmesi taahütlerimiz var. Bu konuda kişilere kilitlenirsek çözümsüzlüğe gireriz. Hiçkimse ne siyasette ne yaşamda vazgeçilmez değildir. Geçmişte genel başkan adayı olanları MYK'ya aldık. Aman bunlar geri gelirler demedik. Hatta beni istemeyenleri M de MYK'ya aldık. Genel Sekreter yaptık pardon genel sayman yaptık. Bir uzlaşma bir rüzgar yakaladık bunu sürdürmek istiyoruz. İstanbul'u havada bırakacak değiliz bu sorunu da çözeceğiz." diye cevap verdi.

SAV'IN KENDİ BAKIŞ AÇISI

"Önder Sav'ın Ege'de bir gazete verdiği röportaj var. Bundan rahatsız olmadınız mı?" sorusunu yanıtlayan Kılıçdaroğlu, "O dönemki olayları Önder Sav kendi gözü ile yorumlamış. Katıldığım yönler var bazı görüşler bana göre doğru olmayabilir. Ama kendi gözüyle bakmış.

Kurultay sürecinde Sayın Baykal bize dedi ki 'Eğer bir uzlaşma sağlanırsa ben de destek veririm'. Bu uzlaşma sağlandı. Bunda Önder Bey'in çabası olmadı diyemem. Beni genel başkanlığa ikna etti. Gerçekten ağırlı çok fazla, tek başına yapıyor. gibi bir şey yok. Yaptığı görüşmeleri ben de biliyorum."