Kendirli'den Erbakan'a Vefa
Erbakan İsmi Kendirli'de Yaşatılacak...
Mart ayı olağan toplantısını gerçekleştiren Rize'nin Kendirli beldesinde yeni yapılan konferans salonuyla caddeye Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın isminin verilmesi kararlaştırıldı.
Belediye Başkanı Salih Uzun yaptığı açıklamada, Kendirli halkının gönlünde Erbakan Hocamızın önemli bir yeri olduğunu 1969 yılında başlayan kutsal yürüyüşte Hocasıyla birlikte hareket ettiğini bu nedenle Kendirli halkının Hocasını kaybetmenin üzüntüsü içerisinde olduğunu belirtti.
Uzun, "Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızın gönlünde de Kendirli'nin müstesna bir yeri vardı. Vefatından 2 gün önce 6 tane Genel Başkan Yardımcılarını ve Özel Kalem müdürünü hastaneye çağırarak Ankara da yapılmakta olan Rize Günleri etkinliklerine göndererek Kendirli Belediyesi Standına özel ilgi göstermiştir. Bizde bundan sonra da Hocamızın bu hassasiyetine layık olmak için hocamızın yolunda yürümeye devam edeceğiz ve Milli Görüş davasından asla vazgeçmeyeceğimizi belirtiriz." ifadelerini kullandı.
Hocamızın ismini yaşatacağız
Uzun ayrıca; "Kendirli Belediyesi olarak hocamıza vefamızı göstermek ve Hocamızı Kendirli'de manen yaşatmak için ismini Kendirli'de yeni dizayn ettiğimiz konferans salonu ve yapımına yeni başladığımız 400m. uzunluğunda ve 15m. genişliğindeki caddeye Prof. Dr. Necmettin Erbakan ismini belediye meclisi olarak oy birliği ile vermenin bahtiyarlığını yaşıyoruz. Bu vesile ile Hocamıza Allah (cc)'tan rahmet, yakınlarına ve tüm ümmeti Muhammed'e başsağlığı diliyoruz." şeklinde konuştu.
