Kılıçdaroğlu'ndan Gürsel Tekin açıklaması

Kılıçdaroğlu'ndan Gürsel Tekin açıklaması
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gürsel Tekin için "tırpanlandı" iddialarına tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MYK'daki görev değişikliğinden sonra CHP Tanıtım Basın ve Propaganda'dan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı'na getirilen Gürsel Tekin için "tırpanlandı" iddialarına tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu, "CHP'nin ikinci adamı yok" dedi.

Habertürk TV'de Balçiçek Pamir'in sorularını yanıtlayan Kemal Kılıçdaroğlu, MYK'daki son görev değişikliğiyle ilgili konuştu.

Kılıçdaroğlu, "CHP'de yapılması gereken olağan bir değişiklik. MYK'da bunu konuştuk, değişimin gereklerine inanıyorlardı. Son dederece makul karşılandı bu değişiklik" dedi.

MYK'ya giren yeni isimlerin parlamentoda görevi olmayan isimlerden seçtiklerini belirten Kemal Kılıçdaroğlu, "Süheyl Batum'un partiye ayıracak zamanı olmayacak. Hurşit Güneş de aynı durumda. Her iki isminde parlamentoda işleri yoğun" diye konuştu.

Partide göreş ayrılığı olduğu yönündeki iddialara tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "CHP'de görüş ayrılığı, kargaşa yok. Tam tersine görev alanları değişen arkadaşlar geldi, oturduk konuştuk. Partinin emirlerinde olduklarını söylediler" dedi.

MYK'da herkesin aynı görüşte olmasını beklemediklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, "değişik pencerelerden de soruna bakmak gerekir" ifadesini kullandı.

Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı'ndan Tanıtım Basın ve Propaganda'dan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı'na getirilen Gürsel Tekin için "2. adam tırpanlandı" iddialarına tepki gösteren Kılıçdaroğlu, CHP'de ikinci adam kavramının olmadığını belirtti.

Son tüzük değişikliğinin yeterince kavranamadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, yeni tüzükle birlikte başkan yardımcılıklarının olduğunu ve her birinin alanlarının farklı olduğunu kaydetti.

Olaya böyle bakılması gerektiğinin altını çizen Kemal Kılıçdaroğlu, "Sayın Tekin milletvekili oldu, parlamentoda işlevi olacak. Yoğun olacak. Onun yerine yapılan atanan isim örgütlere daha fazla zaman ayırabilecek" dedi.

kemal-kilicdaroglu-gursel-tekin.jpg