Kimse Duymamış!

Kimse Duymamış!
Rize Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş ile İl Müftüsü İlyas Serenli, "Rize'de 2. Ezan Vak'ası" adlı haberimizin ulusal televizyonlarda da yer almasından sonra yaptıkları inceleme sonucunda açıklamada bulundu.

Rize’de camilerin merkezi ezan sistemine polis telsizi görüşmelerinin karıştığı ve minarelerden polis telsizi görüşmelerinin anons edildiği yönündeki "Rize'de 2. Ezan Vak'ası" adlı haberin sitemizde yayımlanmasından sonra ulusal basın yayın organlarında da yayımlanmasının ardından Rize Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş ile İl Müftüsü İlyas Serenli konu hakkında incelemede bulunduklarını ve inceleme sonucunda haberin asılsız olduğunu açıkladı.

Rize’de geçtiğimiz Cumartesi gecesi camilerin merkezi ezan sistemine polis telsizi görüşmelerinin karışarak, minarelerden polis telsizi görüşmelerinin anons yapıldığı yönündeki haberimize İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş ile İl Müftüsü İlyas Serenli'den ezana karışan anonsları kimse duymadı. Bize bu şekilde bilgi ve şikayet gelmedi diyerek haberin asılsız olduğunu açıkladı.

İşte Demirtaş ile Serenli'nin yaptığı açıklamalar ile kimsenin duymadığı! ezan haberinin Cnn Türk'teki vatandaş röportajlarının yer aldığı haber:

Konuyla ilgili açıklama yapan Rize İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, “Bizim kullandığımız telsiz frekanslarının başka frekanslara kaymasını veya bizim frekansa müdahaleyi önleyici özel sistemler vardır. Haber sonrası yaptığımız incelemede, böyle bir anonsu duyana rastlamadık. Bize bu yönde herhangi bir bilgi veya şikayet ulaştırılmadı. Şehrimizi incitecek bu tarz haberlerin kimseye bir faydası olmaz, haber gerçeği yansıtmıyor” dedi.

Öte yandan Rize İl Müftüsü İlyas Serenli ise haberde iddia edildiği gibi cami hoparlörlerinden polis telsizi anonsu yapılmadığını, yaptıkları incelemede haberin asılsız olduğunu tespit ettiklerini söyledi.

İLGİLİ HABERİMİZ

https://www.olay53.com/haber/rizede-2.-ezan-vakasi-16961.htm