Köşk Görüşmek İstedi Bahçeli Reddetti

Köşk Görüşmek İstedi Bahçeli Reddetti
Cumhurbaşkanı Gül Dün Bahçeli'yi "Kürt Açılımı"nı Görüşmek Üzere Davet Etti; Ancak MHP Lideri Bu Daveti Reddetti.

Kürt açılımına ilişkin Başbakan Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasındaki kavga, MGK bildirisinin ardından Çankaya Köşkü'ne de sıçrarken, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün dün Bahçeli'yi "Kürt açılımı"nı görüşmek üzere davet ettiği; ancak MHP liderinin bu daveti reddettiği ortaya çıktı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Kürt açılımı"na "üniter yapıyı korumak şartı"yla destek veren Milli Güvenlik Kurulu bildirisine karşı yaptığı sert açıklamalar, Çankaya Köşkü'nün tepkisine yol açtı. Dün yazılı bir açıklama ile MGK bildirisini "Mondros Mütarekesi"ne benzeten Bahçeli'ye Çankaya Köşkü de sert bir açıklama ile yanıt verdi.

-GÜL AÇIKLAMADAN ÖNCE BAHÇELİ İLE GÖRÜŞMEK İSTEDİ-

Cumhurbaşkanlığı'ndan dün yapılan ve Bahçeli'nin sözlerini hedef alan yazılı açıklamadan önce ise Cumhurbaşkanı Gül'ün özel kaleminin MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin özel kalemini arayarak Cumhurbaşkanı'nın Bahçeli ile görüşme talebini ilettiği ortaya çıktı. Bahçeli'nin de Gül'ün "Kürt açılımı"nı görüşmek üzere yaptığı bu daveti reddettiği öğrenildi.

MHP'li kaynaklar, milletin birliği ve bütünlüğünü bozacak, devletin üniter yapısını zedeleyecek her türlü girişim ve "açılım" adı altında yürütülen çalışmaya karşı olduklarını belirterek, bu konuda Çankaya Köşkü'nden bile gelse randevu taleplerine olumlu yanıt verilmeyeceğini kaydettiler. Başka konularda Cumhurbaşkanı Gül'den gelebilecek görüşme davetine açık olduklarını ifade eden MHP'li kaynaklar, "Ancak bu konuda tavrımız ve duruşumuz nettir. Milletin birliğini bütünlüğünü bozacak hiçbir görüşme davetini kabul etmiyoruz. 'Kürt açılımı' adı altında yürütülen çalışmaları bize değil millete anlatsınlar"şeklinde konuştular.