Kupaya da Terim'e de veda ettik (VİDEO)

Kupaya da Terim'e de veda ettik (VİDEO)
Türkiye, diplomatik önem taşıyan maçta Bursa'da konuk ettiği Ermenistan'la kupaya veda ettik.

19. Dünya Kupası Avrupa elemeleri 5. gruptaki Türkiye Bursa'da konuk ettiği Ermenistan ilk yarıda bulduğu gollerle sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrıldı...

Ay Yıldızlılarımız, Güney Afrika'ya veda maçında Bursa'da Ermenistan'ı ilk yarıda bulduğu gollerle devirmeyi bildi. Formalite maçından öte siyasi yönüyle de büyük önem taşıyan karşılaşmanın en özel tarafı kuşkusuz Fatih Terim'in veda maçı olmasıydı.

TÜRKİYE: 2 - ERMENİSTAN: 0

Stat: Atatürk

Hakemler: Martin Hansson, Henrik Andren, Stefan Wittberg (isveç)

Türkiye: Volkan, Servet, Ceyhun, Emre, Hamit, Gökhan, Halil, Tuncay, İsmail, Arda, Ayhan

Ermenistan: Berezovski, Karlen Mkrtchyan, Hojsepyan, Arzumanyan, Arakelyan, Mkhitaryan, Artavazd Karamyan, Arman Karamyan, Mkoyan, Ashvan Mkrtchyan, Coharyan

Goller: Dk. 16 Halil Altıntop, Dk. 28 Servet (Türkiye)

Sarı Kartlar: Dk. 3 Ceyhun (Türkiye), Dk. 25 Coharyan (Ermenistan)

Kırmızı Kart: Dk. 33 Ceyhun (Türkiye)

Beklendiği gibi ilk yarıya fırtına gibi başlayan A Milliler, 16. dakikada Halil Altıntop'un kafa golüyle 1-0 öne geçti. Kırmızı beyazlı ekibimiz, golden sonra da baskısını kesmezken 28. dakikada Servet'in şık golüyle skor 2-0 oldu. Öte yandan 3. dakikada sarı kart gören Ceyhun Gülselam, 32. dakikada ikinci sarı karttan kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı. Buna rağmen ilk yarının mutlak hakimi olan Ay Yıldızlıar, %72'ye %28'lik topla oynama oranıyla da farkını gösterdi.
 
İlk yarı bu skorla geçilirken ikinci yarıya Tuncay-İbrahim Kaş değişikliğiyle başlayan Fatih Terim oyuna ilk hamlesini yaptı. İkinci 45 dakikada 10 kişi kalan takımımız karşısında zaman zaman dengeyi sağlayan Ermenistan, bulduğu birkaç gol pozisyonundan yararlanamadı ve A Milli Takımımız, ilk yarıda bulduğu gollerle Ermenistan'ı 2-0 mağlup etti.
 
Bu sonucun ardından Ay Yıldızlılar, 2010 Dünya Kupası 5. Grub'u 15 puanla 3. sırada tamamlayarak turnuvaya veda etti.

Futbol maçından çok uluslarası diplomasinin ön plana çıktığı mücadeleyi Ermenistan ve Türkiye Cumhurbaşkanları Abdullah Gül ve Serj Sarkiyan'ın yanı sıra UEFA Başkanı Michael Platini de şeref tribününden takip etti.
 
Öte yandan 90. dakikada Volkan'ın yerine kaleye geçen Rüştü Reçber, son kez milli formayı giyerek Ay Yıldız'a veda etti.