Kuran-ı Kerim Seçmeli Ders Olsun

Kuran-ı Kerim Seçmeli Ders Olsun
Kamalak, Kur'an-ı Kerim ve Osmanlıca'nın seçmeli ders olarak okutulması gerektiğini söyledi...

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, 4+4+4 zorunlu eğitim sisteminin kendi programları olduğunu belirterek Kur'an-ı Kerim ve Osmanlıca'nın seçmeli ders olarak okutulması gerektiğini söyledi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, İzmir İl teşkilatı tarafından SGK Narlıdere Dinlenme ve Bakımevi Konferans Salonu'nda düzenlenen Genişletilmiş İl Divan Toplantısına katıldı. Gecede konuşan Kamalak, bazı kesimlerin Milli Görüş içinden kopan siyasi hareketlerin bugünkü durumuna dikkati çekerek Saadet Partililere acıma duygusu içinde baktığını, ''siz hala orada mısınız'' dediğini belirtti. Kamalak, ''Acınacak olanın davasını bırakıp gidenler olduğunu, bir davanın haklılığının geçici kalabalığıyla değil, ilahi adalete uygunluğuyla belli olduğunu'' söyledi. Kamalak, "28 Şubat sürecinde bir başbakan pijamalı bir patron tarafından karşılanıyordu. O başbakanlık görevi acaba o başbakanı yükseltti mi ? Ne dersiniz. Zavallı. İşte o yüzden diyoruz ki, bu tür insanlar hangi makamlarda bulunursa bulunsunlar en acınacak insanlardır." diye konuştu.

mustafa-kamalak-saadet-partisi-toplantisinda.jpg

Konuşmasında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanun teklifine yönelik partilerinin görüşlerine yer veren Kamalak, 4+4+4 zorunlu eğitim sisteminin aslı itibarıyla kendi görüşleri olduğunu, seçim öncesinde 4+4+3 olarak öngördükleri bu sistemin hükümet tarafından ''Saadet'in peşine takılmış gözükmemek'' için küçük bir değişiklikle meclise getirildiğini savundu.

Bu projeyi kabul ettiklerini, ancak bazı önerilerinin bulunduğunu kaydeden Kamalak, şöyle konuştu: ''Çerçeve anlaşıldı, ama bunun içine hangi fotoğrafı koyacaksınız. İçeriği ne olacak? Biz bu konuda yardımcı olmak istiyoruz. Bu noktada Sayın Başbakan dindar nesilden bahsetti. Evet Sayın Başbakan bunu da destekliyoruz. Ancak dindar nesil nasıl yetiştireceksiniz. Hangi kitapları okutarak yetiştireceksin. İslam'ın temel kitabı Kur'an-ı Kerim olduğuna göre bu çerçevenin bir köşesine birinci sınıftan itibaren Kur'an-ı Kerim en azından seçmeli ders olsun. Haksız bir talep içinde miyiz? Hayır.''

Okullarda Osmanlıca'nın da seçmeli ders olarak okutulması gerektiğini belirten Kamalak, ilimler tarihininde bunların arasına konulması gerektiğini vurguladı. Kamalak, ilk 4 yıllık zorunlu eğitim sonrası klasik ortaokul, meslek okulları ve üçüncü kulvarda da Kur'an kurslarının açılması gerektiğini ifade etti. Bu üç yoldan bir diğerine geçmek isteyenlere de geçiş imkanları sağlamak gerektiğini belirten Kamalak, "İkinci dört yılın sonunda isteyen klasik liseye, isteyen imam hatip lisesine, isteyen meslek liselerine gitsin." diye konuştu.