Madenli Belediyesinden Halka Ücretsiz İnternet Hizmeti

Madenli Belediyesinden Halka Ücretsiz İnternet Hizmeti
Teknolojik yenilikleri takip eden ve uygulamaya geçiren Madenli Belediyesi, beldede halka ücretsiz internet hizmeti sunmaya başladı.

Rize’nin Çayeli ilçesine bağlı Madenli Belde Belediyesi, kurduğu teknik altyapı ile vatandaşların cep telefonlarından, dizüstü bilgisayarlarından ve tablet bilgisayarlarından internete ücretsiz olarak bağlanmalarına imkan sağlamaya başladı.

Madenli Belde Belediye Başkanı Necip Yazıcı, 2014 yerel seçimleri öncesinde sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda, vatandaşların tüm dünyadaki gelişmelere anında ulaşabilmeleri için ücretsiz internet hizmeti sözü verdiklerini ve 2014 yerel seçim seçim beyannamesinde yer verdiği sözün hizmete dönüştürülmesi nedeniyle hizmetin vatandaşlara hayırlı olmasını diledi.

Belediyenin bilgi işlem ekiplerince yaklaşık 1 ay gibi bir sürede kurulan sistemin belde halkının kullanımına sunulmasıyla vatandaşların erişim sağlanan bölgelerden gönül rahatlığınca internet hizmetini kullanabileceklerini kaydeden Başkan Yazıcı, ücretsiz WiFi internet hizmetinin sürekliliği ve tüm halkın faydalanabilmesi için kullanıcılara günde 3 Saat, 1 MB Hız ve 750 Mb kullanım kotası tanımlandığını kaydederek, “Ücretsiz WiFi hizmeti, belediyede kurulan özel güvenlik duvarları ile kullanıcıların internet üzerindeki tüm faaliyetleri özel şifreleme yöntemi ile kayıt altına alınıyor. Bu kayıtlarla birlikte sanal ortamda belediyenin interneti üzerinden suç veya başka bir eylem gerçekleştirenler soruşturma kapsamında tespit edilebilecek. Belediyemiz tarafından kurulan bu sistemin birçok il, ilçe ve belde belediyelerinde olmadığı gibi örnek olacağı görünüyor. Ücretsiz WİFİ belde halkımıza hayırlı uğurlu olsun diyorum. Bu kurmuş olduğumuz sistem ile birlikte yerel seçimlerde vermiş olduğumuz ücretsiz internet sözümüzü yerine getirmenin sevincini yaşıyoruz. Ücretsiz internet hizmetimizde kullanıcılar rahatlıkla erişim sağlayıp belirlenen süre ve limitler doğrultusunda kullanım gerçekleştirebilecekler. Park bahçelerde kullanımı uygun olan internet hizmetimiz tüm belde halkına tekrardan hayırlı uğurlu olsun. ‘Herşey Söz Verdiğimiz Gibi” dedi.