Manisa’da Necip Fazıl Kısakürek Anma Programı Başladı

Manisa’da Necip Fazıl Kısakürek Anma Programı Başladı
Anadolu Mektebinin "Türkiye'nin 100 Yıllık Birikimi" başlığı altında düzenlediği ve cumhuriyet dönemi edebiyatına yön vermiş isimlerin konu edinildiği panellerin sonuncusu Manisa'da başladı.

Anadolu Mektebinin "Türkiye'nin 100 Yıllık Birikimi" başlığı altında düzenlediği ve cumhuriyet dönemi edebiyatına yön vermiş isimlerin konu edinildiği panellerin sonuncusu Manisa'da başladı. Vefatının 40. yılında Üstad Necip Fazıl Kısakürek'i Anma Programı Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Sitesi Lale Salonu'nda gerçekleştirildi.

'Vefatının 40. yılında Üstad Necip Fazıl Kısakürek'i Anma Programlarının devamı niteliğindeki son program, 9 Haziran tarihine kadar Manisa'da devam edecek. 15 şehirden okumalarını tamamlayarak panellere hazırlanan toplam 54 öğrenci ve öğretmenin katılımıyla hazırlanan programda Necip Fazıl Kısakürek panellerinin yanı sıra Mustafa Kutlu, Cengiz Aytmatov, Tarık Buğra ve Samiha Ayverdi panellerine de yer verilecek.

Manisa İl Millî Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile düzenlenen ve dört gün sürecek program, dün gerçekleştirilen Prof. Dr. Fazıl Gökçek yazar buluşmasının ardından bugün Manisa Kültür Merkezi Lale Salonu'nda Necip Fazıl Kısakürek açılış paneli ile başladı. Dört gün sürecek programda açılış ve kapanış dâhil 8 panel, 3 konferans, 3 yazar buluşması, fotoğraf sergisi, Necip Fazıl Kısakürek anısına konser ve şiir dinletisinden oluşan etkinlikler gerçekleştirilecek ve şehir-kültür gezisine de yer verilecek. Açılışta konuşan Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, Manisa eğitim ailesi olarak Anadolu Mektebine 2019 yılında kayıtlarını yaptırdıklarını ve her geçen yıl artan bir sayı ile projeyi Manisa'da devam ettirmeye çalıştıklarını anlattı.

Anadolu Mektebi Yürütme Kurulu Başkanı eski Bakan Sami Güçlü, "Farklı şehirlerinden Manisa'ya gelen Anadolu Mektebi mensubu lise ve üniversite öğrencilerinden oluşan katılımcılar ile ev sahibi Manisalı gençlerin Necip Fazıl Kısakürek ve diğer yazarlara dair okumalarının çıktısı olan panel programlarının gerek katılımcılar gerek izleyici öğrencilerin düşünce dünyalarını zenginleştireceğini beklemekteyiz" diye konuştu.

Manisa’da Necip Fazıl Kısakürek Anma Programı Başladı

Kaynak:IHA

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.