Nejat Ural Hakim karşısındaydı

Nejat Ural Hakim karşısındaydı
Çaykur’ u zarara uğratmak suçundan yargılanan ve yerel mahkemece suçsuz bulunan Çaykur eski genel müdürü Nejat Ural ile zamanın genel müdür yardımcıları ve daire başkanlarıyla ilgili karar Yargıtayca bozuldu.

Çaykur’ u zarara uğratmak suçundan yargılanan ve yerel mahkemece suçsuz bulunan Çaykur eski genel müdürü Nejat Ural ile zamanın genel müdür yardımcıları ve daire başkanlarıyla ilgili karar Yargıtayca bozuldu. Ural ve diğer davalılar yeniden Rize’de görülen mahkemede hakim karşısına çıktılar.



Ak parti iktidarının iş başına gelmesinin ardından görevden alınan ve o süreçte emekliye ayrılan Çaykur eski genel müdürü Nejat Ural ile yardımcıları ve bazı daire başkanlarının Gündoğdu sınırları içinde imar izinsiz ambar yaptıkları gerekçesiyle zamanın Gündoğdu Belediye Başkanı Mehmet Aslankaya tarafından 42 milyar YTL para ceza çarptırılması ve bu bedelin kurum kaynaklarından ödenmesi nedeniyle açılan devleti zarar uğratması davası ile eşantiyon çay verme kamu davası Yargıtayca bozuldu.




Konuyla ilgili yerel mahkemede açılan davada devleti zarar uğratıp, görevini kötüye kullanmakla suçlanan Ural ve ekibi yerel mahkemeyi kazanmış ancak karar temyiz edilmişti. Konuyu 6 ay gibi kısa bir süre içerisinde ele alan Yargıtay, yerel mahkemenin verdiği beraat kararını bozdu ve dosya yeniden Rize mahkemelerine gönderildi.




Bozma kararı nedeniyle yeniden hakim karşısına çıkan Çaykur eski genel müdürü Nejat Ural daha önce mahkemede yaptığı savunmasını tekrarlayarak suçlamaları kabul etmedi.




Zihniderin Çay Fabrikası'ndan sökülen çay ambarını müstahsilin ve kurumun yararına, kuruma ait bir başka fabrikaya nakletmeyi suç olarak görmediklerini belirten Ural, emanet komisyonu aracılığıyla yapılan bu işte genel müdür olarak bir kusurunun bulunmadığını belirtti.




Ural, kurumun kuru çaylarını eşantiyon olarak verme konusunda yaptığı açıklamada ise Türk çayının bazı kesimlerce daha iyi tanınması için öteden beri önemli konuklara bu şekilde ikramda bulunulduğunu ve burada iyi niyetin esas olduğunu ifade etti.




Dava, ileriki bir tarihe ertelendi.




Dilek ASLAN