Nevruz Handüzü Yaylasında&am

Nevruz Handüzü Yaylasında&am
Rize'de Nevruz kutlamaları...

Handüzü Yaylası Kültür Çevre ve Tabiatı Koruma Derneği Başkanı Ceyhun Kalender, nevruz bayramını Handüzü yaylasında kutlayacaklarını açıkladı. Kalender açıklamasında, “Bu yıl ikincisini düzenleyeceğimiz Nevruz kutlamaları için Handüzü’ nde buluşuyoruz" dedi.


Güneysu Kaymakamı Sayın Suat Demirci, sivil toplum örgütleri, öğretim görevlileri ve vatandaşların katılacağı kutlamalar için Cumartesi sabahı saat 08.30’da dernek merkezi önünden hareket edilecektir” dedi..





        Kalender, Handüzü yolu Arap Düzü’nden itibaren yaklaşık 3 saatlik yürüyüşten sonra Handüzü’ ne varılması planlandığını belirterek, “Burada çeşitli faaliyetlerin ardından, bir grup  akşam saat 13.00 ‘da dönerken bir grup da geceyi burada geçirdikten sonra Pazar günü Orman Evi yürüyüşünden sonra dönecektir. Amacımız bu etkinliği geleneksel hale getirerek Nevruz konusunda, özellikle yaşadığımız bölgede olumsuz düşünceleri gidermek, Nevruzun kavga ve kaosun değil; barış, coşku ve baharı karşılamak olduğu düşüncesini yaygınlaştırmaktır. 





                         



Dilek ASLAN