Nikah Şahidi Vali

Nikah Şahidi Vali
Artvin'de, biri çocuk 5 kişinin hayatını kaybettiği selde annesi öldüğü için düğünü ertelenen genç kız, evlendi.

Şavşat ilçesinde, 15 Temmuz Çarşamba günü meydana gelen sel felaketinde, Tigrat deresinin taşması yüzünden sel sularına kapılan annesi Mavinur Durmuş'un (43) ölmesi nedeniyle, davetiyeleri dağıtmalarına rağmen düğününü erteleyen Gülşah Taştan (23) ile damat Ertan Taştan (22), Şavşat Belediyesi Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen düğünle hayatlarını birleştirdi.

Nikahını Şavşat Belediye Başkanı Naci Köroğlu'nun kıydığı çiftten, gelinin nikah şahitliğini Artvin Valisi Mustafa Yemlihalıoğlu, damadın şahitliğini ise Şavşat Kaymakamı Salih Altun yaptı.

Törende Gülşah Taştan'a tam altın hediye eden Vali Yemlihalıoğlu, ilçede gerçekleşen sel felaketinin bir daha yaşanmaması dileğinde bulunarak, genç çifte ömür boyu mutluluklar diledi.

Vali Yemlihalıoğlu, çiftin düğün masrafları için de Valilik olarak her türlü desteği sağlayacaklarını sözlerine ekledi.

Genç çiftin düğününe, Vali Yemlihalıoğlu ile Kaymakam Altun'un yanı sıra İl Müftüsü Turgut Açari, Artvin Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun ve yakınları ile çok sayıda davetli katıldı.

Şavşat'ta 15 Temmuz Çarşamba günü yaşanan selde, 6 yaşındaki Selin Demiral, dedesi Özgen Demiral, babaannesi Dildar Demiral, Lütfiye Acar (87) ve Mavinur Durmuş (43) hayatını kaybetmişti.

artvin-dugun-1.jpg