ODÜ'de devir teslim

ODÜ'de devir teslim
Ordu Üniversitesi (ODÜ) Kurucu Rektörü Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu, görevini yeni rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç'a devretti.

Rektörlük binası senato toplantı salonunda gerçekleşen devir-teslim töreninde, üyelere bir konuşma yapan Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu, 'ODÜ Bahar Şenlikleri'nin başladığı bir günde görevi yeni rektöre devretmekten dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Kefelioğlu, "Dört yıl önce ODÜ'nün kurucu rektörlüğüne getirildiğimde kundakta bir çocuk almıştık ve o çocuğu büyüyüp besledik bugünlere getirdik. Bunu sadece ben yapmadım, siz değerli senato üyelerimizle birlikte yaptık. Yeni rektörümüzün ODÜ'yü daha iyi noktalara getireceğine eminim. Görevi gönül huzuru ile devrediyorum. Ama ODÜ'nün kurucu rektörlüğünü yapmış olmanın onurunu ömrüm boyunca taşıyacağım için mutluyum" dedi.

DUYGUSAL VEDALAŞMA

prof.-dr.-haluk-kefelioglu-prof.-dr.-tarik-yarilgac.jpg

ODÜ yeni rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç ise Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu'nun 4 yıllık görev süresi içerisinde birçok ilkleri gerçekleştirdiğini ve bundan dolayı kendisine şükran borçlu olduklarını vurguladı. Prof. Dr. Yarılgaç, "Kısa zamanda büyük işler başarıldı. Bize düşen daha iyi şeyler yapabilmektir. Bunu da layıkıyla yapacağız. Kendisine her zaman danışacağız, fikir ve görüşlerini almak için kendisini rahatsız edeceğiz, desteklerini isteyeceğiz. Ben bu konuda kendisinden yardım bekliyorum. Devraldığım görevin sorumluluğunu biliyorum. Kapımız herkese açıktır. ODÜ'yü daha iyi noktalara getirmek için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu, görevi Prof. Dr. Tarık Yarılgaç'a devretti. Devir teslim töreninin ardından Prof. Dr. Yarılgaç, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü'ndeki görevine geri dönen Prof. Dr. Kefelioğlu'nu kapıya kadar uğurladı. Duygusal anların yaşandığı uğurlama töreninde Prof. Dr. Kefelioğlu, senato üyeleriyle vedalaştı.