ODÜ’de Nevruz Coşkusu

ODÜ’de Nevruz Coşkusu
Ordu Üniversitesi (ODÜ) tarafından düzenlenen etkinliklerle "Nevruz Bayramı" coşkuyla kutlandı.

Her yıl gece ile gündüzün eşit olduğu 21 Mart’ta kutlanan ve baharın müjdecisi olarak nitelenen "Nevruz Bayramı" bugün Ordu’da kutlandı.

Ordu Üniversitesi Cumhuriyet Yerleşkesi’nde renkli anlara sahne olan etkinliklere Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, rektör yardımcıları, dekanlar, akademisyenler, daire başkanları, idari personel ve çok sayıda öğrenci katıldı.

odu’de-nevruz-coskusu-2.jpg

Ordu Üniversitesi Türkeli Tarih Kulübü’nün düzenlediği ve Ordu Üniversitesi Öğrenci Konseyinin destek verdiği etkinlikler, şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

"NEVRUZ TAZE BİR BAŞLANGIÇ"

Programda bir konuşan Ordu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Tarık Yarılgaç, doğanın yeniden dirilişi anlamına gelen Nevruz’un birlik ve kardeşliğin, barışın, sevginin ve hoşgörünün simgesi olduğunu belirtti. Asırlardır devam eden geleneğin birlik beraberli olgusunu pekiştirdiğini ifade eden Yarılgaç, "Hepimizin bildiği gibi Nevruz bir taze başlangıç. Yüzyıllardır 5 bin yılı dayanan geleneksel bir duruş, hayatın yeniden canlanması gibi tabiatın içinde bulunan varlıkların tekrar hayata dönmesi, birlik beraberlik, hoşgörü ve nezaket gibi kavramları bir arada yaşattığımız bizimde simgesel olarak değerlendirdiğimiz bir gündür. Bugün bizde geleneksel hale getirdiğimiz Nevruz kutlamalarını üniversitemizde gerçekleştiriyoruz. Birlik, beraberlik ve nezaket çerçevesinde, güzel yarışmaların sürdüğü öğrencilerimizin baharı kutladığı hoş bir gün. Tüm Türkiye’yi kapsayan, birlik beraberliğin sürdüğü bir gün. Yeniden doğuşu simgeleyecek olan bugünü üniversitemiz adına yaşatmaktan onur duyuyoruz" dedi.

odu’de-nevruz-coskusu-1.jpg

ATEŞ YAKILIP DEMİR DÖVÜLDÜ

Ordu Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’ın, Nevruz ateşini yakarak üzerinden atlamasıyla süren kutlamalarda tüm akademisyen ve ODÜ’lü öğrenciler ateşin üzerinden sırayla atladılar. Kutlamalarda ayrıca, "Nevruz Bayramı" ile gelenekselleşmiş demir dövme töreni gerçekleştirildi. Program çerçevesinde yumurta yarışı, çuval yarışı, yoğurtta para arama, halat çekme yarışı, balon patlatma oyunları ile birlikte renkli görüntülere sahne olan ’Nevruz Bayramı’ coşku içinde kutlandı.

Nevruz Bayramı kutlamaları, programa katılanlara, Özbek pilavı ikram edilmesiyle sona erdi.

odu’de-nevruz-coskusu-3.jpg

odu’de-nevruz-coskusu-4.jpg

odu’de-nevruz-coskusu-5.jpg

odu’de-nevruz-coskusu-6.jpg

odu’de-nevruz-coskusu-7.jpg

odu’de-nevruz-coskusu-8.jpg