Okul sütü ihalesi iptal

Okul sütü ihalesi iptal
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın ilköğretim öğrencilerinin süt ihtiyacını karşılamak amacıyla gerçekleştirdiği "Okul Sütü İhalesi" iptal edildi.

Bakanlık, ihaleyi iptal etme gerekçesini, "Güneydoğu Anadolu ve İç Anadolu Bölgesi kısmına teklif veren isteklilerden bir tanesinin yapmış olduğu itirazın yerinde bulunması" olarak açıkladı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Okul Sütü Programı" kapsamında 'UHT İçme Sütü Mal Alım İhalesi'nin, 6 firmanın katılımıyla 20 Aralık 2012 tarihinde yapılarak onaylandığı hatırlatıldı.

Açıklamaya göre, Güneydoğu Anadolu ve İç Anadolu Bölgesi kısmına teklif veren isteklilerden bir tanesinin 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu çerçevesinde, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na yapmış olduğu itiraz değerlendirildi. Yapılan inceleme sonucunda itiraz yerinde bulunarak, söz konusu ihalenin iptaline karar verildi
.
Açıklamada, Okul Sütü Mal Alım İhalesi'nin 4734 sayılı yasanın 21/b maddesine göre en kısa süre içerisinde yeniden yapılacağı belirtilerek, okul sütü dağıtımının önceden planlandığı şekilde 2012-2013 eğitim-öğretim döneminin 2. yarı yılında başlayacağı bildirildi.