Ovit Tüneli Hayati Değer Taşıyor
Temizel, yaptığı açıklamada, önceki günlerde Ovit Dağı'nda çığ düşmesi sonucunda mahsur kalan araç içerisinde 18 kişinin üzücü bir olay yaşanmadan kurtarılmasının kendilerini sevindirdiğini belirtti. Ovit Dağı'nda her yıl buna benzer olayların yaşandığına işaret eden Temizel, şunları kaydetti:
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Rize Şube Başkanı Cem Temizel, “Önceki günlerde Ovit dağında yaşanan çığ düşmesi sonucunda yolda mahsur kalan araç içerisindeki 18 kişinin hayat mücadelesi verdiği bu üzücü olayın, can kaybı olmadan sonuçlanması bizleri sevindirmiştir” dedi.

Temizel, Ovit Dağı’nda her yıl buna benzer olayların yaşandığını hatırlatarak, “18 kişinin mahsur kaldıkları aracın içerisinde 40 saat yaşam mücadelesi verdiği bu üzücü olay, ilimizde görevli bütün birimlerin fedakârca, hayatları pahasına çalışmalarına karşın olaya çaresiz kalmaları, yapılması planlanan Ovit tünel projesinin ticari olduğu gibi hayati önem taşıdığını da çok iyi bir şekilde ortaya koymaktadır” diye konuştu.
MÜSİAD Başkanı Temizel, ülke ve özellikle bölge için kader projesi olan Ovit tüneli yapılmadığı sürece yaşanan ekonomik kaybın büyük olduğunu belirterek, “Yolun kış aylarında çığ riski taşıdığı için ulaşıma kapatılmış olmasına rağmen güneyden gelen araçların hayati tehlikeye rağmen bu güzergâhı kullanmak istemesi, bu yolun zaruri ihtiyaç olduğunun göstergesidir” dedi.
