Öztürk, Ak Parti'yi Topa Tuttu!

Öztürk, Ak Parti'yi Topa Tuttu!
Ak Parti Rize Milletvekili adayları hiç bu kadar sert eleştirilmemişti! Saadet Partisi Rize Milletvekili Adayı Bilal Öztürk, katıldığı televizyon programında Ak Parti'yi topa tuttu!

Saadet Partisi Rize Milletvekili Adayı Bilal Öztürk, "Ak Partili Milletvekili Adayı arkadaşlarımız bize kırılmasın. Bu ülkede herşeyi başbakan yapamaz. Rize milletvekilleri de bir takım sorumluluklarının olduğunu bilsin. Ak Parti Rize'den ikinci kez aday çıkmıyor. Demek ki seçilen bu milletvekilleri Rize’yi temsil edememişler. Başarısız olmuşlardır." dedi. Öztürk ayrıca, Türk Telekom İletişim Hizmetlerine alınacak personel için insanların kandırıldığını iddia etti.

Saadet Partisi Milletvekili Adayı Bilal Öztürk, katıldığı televizyon programında çarpıcı açıklamalar yaptı. Rize’de oy almak için iktidar partisinin, insanları kandırdığını elinde belgelerle gösteren Öztürk, Ak Parti’nin Rize’de yürüttüğü seçim kampanyasında uyguladığı metodu  sert bir dille eleştirdi. İşte Öztürk'ün katıldığı o programdan bazı satırbaşları:

bilal-ozturk-saadet-partisi-rize-milletvekili-adayi.jpg

“Ak Parti Hiçbir Seçimde Doğru Aday Tespiti Yapamamıştır”

“Ak Parti'de olan arkadaşlar bizim yaptığımız eleştirilerden kırılıyorlar. Biz bu eleştirileri yaparken, bakın bu hükümet bu işi beceremedi mahvolsunlar, gitsinler mantığıyla asla bu konuya yaklaşmıyoruz” ifadelerini kullanan Bilal Öztürk, “Bu eleştirileri yapmamızın altındaki sebep, bir ülkede her şeyi başbakanın yapamayacağını görsünler, milletvekillerinin de bir takım sorumluluklarının olduğunu bilsinler.  Ak Parti ile üçüncü seçime gidiyoruz. Daha evvelki iki seçimde gösterdiği ve seçilen hiçbir milletvekili bu seçimde yok. Bu neyi gösteriyor? Bir memnuniyetsizliği gösteriyor. Demek ki seçilen bu milletvekilleri Rize’yi temsil edememişler. Bundan dolayı bugün yoklar. Başka neyi gösteriyor? Bir başarısızlığı gösteriyor. Onun için bizim yapmış olduğumuz muhalefet Rize’nin daha iyi olması içindir. Onun için Saadet Partisi'nin parlamentoda bulunması önemlidir. Çünkü Milli Görüş iktidar olduğunda bir çok hizmet yapmıştır, muhalefet olduğunda da bir çok şeyi düzgün muhalefet yaparak yaptırmıştır. Eğer biz parlamentoda olsaydık bugün yapılan hizmetlerin on katı olacaktı. Çünkü biz olduğumuz zaman tablo değişir” dedi.

“Başbakan 9 Yıl Evvel Çay 1 TL Olmalıdır Diyordu, 9 Yıl Geçti 1TL Yapamadı Çayı”

Başbakanın dokuz yıl evvel Rize meydanında söylediği “ çay 1 TL olması gerekir” sözünü hatırlatan Öztürk, “Başbakanımız, başbakan olmadan evvel Rize’ye gelip çay simit hesabı yapmıştı. Asgari ücretlinin almış olduğunu söyledi, çayı söyledi ve beş kişilik  bir ailenin  bir çay bir simit yese diyerek bunun hesabını yaptı. Ve meydana dönerek ey asgari ücretlim, bunlar benim insanıma bir çay, bir simidi çok görüyorlar demedi mi? Bu sözlerinin akabinde çayın 1 TL olması gerektiğini bundan dokuz yıl evvel söyleyen bir başbakan. Aradan 9 yıl geçti çay hala 1 TL olamadı. Şimdi biz bunu söylemeyelim mi Rizeliye. Bunlar böyle bir şey söylemedi, başbakan bunları konuşmadı, milletvekilleri bu vaatleri yapmadı mı diyelim. Bunları görmeyelim mi, konuşmayalım mı? Eğer çay bir lira olsaydı Rizelim daha rahat olmayacak mıydı? Biz kimseye hakaret etmeden, incitmeden bu ülkenin gerçeklerini bu insanlara söylemek zorundayız. Eğer muhalefet olsaydı bunu iktidara yaptırırdı. Ondan dolayı halkımız Saadet Partisi'ni meclise sokmak zorundadır. Ak Parti'nin başarılı olmasını isteyen de Saadet Partisini meclise sokmak zorundadır. Çünkü iktidarı çalıştıracak olan muhalefettir” şeklinde konuştu.

Öztürk; “2002’de Söz Vermiştiniz Paketlemeleri Getirmeye, Hala Getiremediniz?”

Bir soru üzerine Ak Parti’nin 2002 yılında dağıttığı seçim broşüründeki vaatlerinin hiç birini yapamadığını hatırlatan Öztürk, “Ak Parti'nin 2002 seçimlerinde dağıtmış olduğu Ak Rize başlıklı broşürde seçim vaatlerini sıralamışlar. Bunun  içinde çay ile alakalı olanlar var onları paylaşmak istiyorum. Çaykur’un Rize dışındaki paketlemeleri Rize’ye taşınacak. Yapıldı mı?  Hayır” dedi.

“Türk Telekom’a Adam Alacağız Diye İnsanları Kandırıyorlar, Bu Seçimde Çok Rezillikler Yapılıyor”

İnsanların işsizliğini ve yoksulluğunu kullanarak, yalan yanlış vaatlerle insanların oyunun alınması için Ak Parti tarafından kandırılmaya çalışıldığını söyleyen Bilal Öztürk, “Çok rezillikler yapılıyor. Mesela bu Türk Telekom’a alım yapılacak. Herkese diyorlarki bir isim ver, bunu da kimseye söyleme. Bunu herkese söylüyorlar. Böylece herkese bir zeytin dalı uzatıyorlar. Herkesi aldatmaya çalışıyorlar. Ak Parti’deki herkese senin bir kişi verme hakkın var diyorlar, ama alınacak kişi sayısı 500’dür. Bu işçi alımını oy verme ihtimali olan insanlara karşı koz olarak kullanıyorlar. Böyle bir siyaset olur mu? Bu insanımızın geçim sıkıntısını, işsizliğini, insanımızın sıkıntılarını koz olarak kullanarak seçime gitmek, bu nasıl bir siyaset? Farz edelim ki böyle bir alım yapacaksınız. Siyaset öyle bir erdemdir ki  seçime bir ay kala bu konuşulmaz.  9 yıldır neredesiniz? Değil Rize’de Türkiye’de bir fabrika temeli mi attınız? Bunu böyle yapmakta ki amaç ne? Rize’yi üç sıfır yapalım da yine kervan yürüsün. Böyle bir siyaset olur mu?”  dedi.