Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eski Rektörü Hüseyin Karaman'a Üst Düzey Görev

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eski Rektörü Hüseyin Karaman'a Üst Düzey Görev
Eski Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörü ve eski YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanlığına atandı.

Resmî Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Atama Kararları kapsamında yükseköğretim ve uluslararası akademik iş birliği alanında önemli bir görevlendirme gerçekleşti. Akademik alandaki başarılı çalışmaları ve yönetim tecrübesiyle tanınan eski Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörü ve eski Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Türkiye ile Kazakistan’ın ortak yükseköğretim kurumu olan Ahmet Yesevi Üniversitesi’nin tepe yönetimine getirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karara göre Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanlığına Prof. Dr. Hüseyin Karaman atandı.

Atama Kararı Resmî Gazete’de Yayımlandı

Yayımlanan 2026/261 sayılı karar doğrultusunda; 6272 sayılı Kanun’la onaylanması uygun bulunan uluslararası anlaşmanın 10’uncu maddesi, Üniversite Tüzüğü hükümleri ve 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi gereğince Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı olarak görevlendirildi.

Prof. Dr. Hüseyin Karaman’ın yeni görevi, iki ülke arasındaki akademik işbirliğini güçlendirme açısından önemli bir adım olarak nitelendiriliyor.

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.