Recep Tayyip'in Gençliği de Sessiz Kalmadı

Recep Tayyip'in Gençliği de Sessiz Kalmadı
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Gençlik Kulübü yayımladığı mesajla Başbakan Erdoğan'a ODTÜ'de yapılan protestoyu kınadı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Gençlik Kulübü Başkanı Gürsel Kuk, yayımladığı mesajla ODTÜ İdari yönetimi ve öğrencilerini tenzi ederek başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik yapılan protestoyu gerçekleştiren grupları kınadıklarını ifade ederek "Gerçekleşen olayın bu köklü ve Ülkemizin en güzide Üniversitelerinden biri olan ODTÜ’ye mal edilmediğinin bilinmesini, sadece bu olayı gerçekleştiren ve destek olanları bağlayacağını belirtmek isteriz." dedi.

ERDOĞAN'IN ÜNİVERSİTESİ'NDEN ERDOĞAN'A DESTEK GELDİ!

Başkan Gürsel Kuk yayımladığı mesajda şunları kaydetti: 18 Aralık 2012 Salı günü gerçekleştirilen törenle Yerli Uydu Göktürk-2, uzaya gönderildi. Üzerindeki 55 elektronik parçanın tamamı Türkiye'de üretilen ve milli yazılımla donatılan bir önceki uydudan üç kat daha net çözünürlüğe sahip yeni uydu, terörle mücadelenin yanı sıra tarım ve madenciliğe de destek sağlayacak.

Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Gençlik Kulübü olarak; yüzde 90'dan fazlası yerli olan Göktürk-2 uydusunun uzaya fırlatılması gibi son derece mutluluk ve gurur verici başarının gerçekleşmesi dolayısıyla düzenlenen tören esnasında ve akabinde meydana gelen olayların; hak aramak ve protesto hakkını kullanmakla ilgisinin olmadığı; siyasi ve ideolojik amaçlarla gerçekleştirilmiş yersiz tepkiler olduğunun ve karanlık odakların ülkemizde oynadığı oyunları hatırlattığı kanaatindeyiz. Bu vesileyle ODTÜ İdari yönetimi ve öğrencilerini tenzi ederek protestoyu gerçekleşen grupları kınıyoruz. Asla gerçekleşen olayın bu köklü ve Ülkemizin en güzide Üniversitelerinden biri olan ODTÜ’ye mal edilmediğinin bilinmesini, sadece bu olayı gerçekleştiren ve destek olanları bağlayacağını belirtmek isteriz.

gursel-kuk-recep-tayyip-erdogan-universitesi-genclik-kulubu.jpg

Düşünceyi ifade etmenin medeni yolunun taş, sopa ve molotof kokteyllerin kullanıldığı, lastik yakıldığı, şiddet içeren bu şekildeki gösteriler olmadığı kanaatindeyiz. Öğrenci arkadaşlarımız elbette ki fikir ve eleştirilerini her zaman dile getirmeli ama bunun yolu asla şiddet değildir.

Son olarak; Yerli Uydumuz Göktürk-2’nin ülkemize ve bilim camiasına son derece faydalı olacağına olan inancımızı yineler, saygılar sunarız.