Rekor Zararları Ardına Bıraktı Görevden Alındı Memuriyetten İstifa Etti

Rekor Zararları Ardına Bıraktı Görevden Alındı Memuriyetten İstifa Etti
Çaykur’un ortak olduğu Çaytaş adlı şirketin genel müdürlük görevinden alındıktan sonra ÇAYKUR’daki asıl görevi VHKİ'ye çekilen memur Yavuz Sütlüoğlu memuriyetten istifa etti. Sütlüoğlu döneminde ÇAYKUR’un rekor zarar etmesinin en büyük etkeni Çaytaş’tı.

Çaykur’un kutu fabrikası Çaysan üzerinden hissedarı olduğu Çaytaş adlı şirketin yönetim kurulu başkanlığını ÇAYKUR Genel Müdürlüğü görevinden alınmadan önce İmdat Sütlüoğlu, Genel Müdürlüğü’nü ise İmdat Sütlüoğlu’nun öz yeğeni Yavuz Sütlüoğlu yürütüyordu. Çaykur’un zararının en önemli nedeni olarak gösterilen ve yurt içi kuru çay pazarlama, ihracat, Çayla cafeler, reklam, didi soğuk çay distribütörlüğü ve diğer bir çok Çaykur’a ait işlemlerin yürütüldüğü ve Çaykur’un da Çaysan üzerinden hissedarı olduğu Çaytaş adlı şirket Sütlüoğlu ailesinin kontrolü altındaydı ve Çaykur’un rekor zararlar açıklamasının baş aktörüydü.

İmdat Sütlüoğlu’nun görevden alınmak süretiyle Çaykur Genel Müdürlüğü’nden istifa ettirilmesinin ardından olay53’te yer alan “Sütlüoğlu ve Öz Yeğenleri Neden Hala O Görevde?” başlıklı haberden sonra görevden alınmaları beklenen İmdat Sütlüoğlu Çaytaş Yönetim Kurulu başkanlığı görevinden istifa etmiş, Yavuz Sütlüoğlu ise Çaykur Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim tarafından Çaytaş Genel Müdürlüğü görevinden alınmıştı.

ÇAYKUR’da Veri Hizmetleri Kontrol İşletmenliği (VHKİ) memuru iken o dönem İmdat Sütlüoğlu’nun Çaytaş’ın başına Genel Müdür yaptığı Yeğen Sütlüoğlu, Çaykur Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim tarafından Çaytaş Genel Müdürlüğü görevinden alındıktan sonra asıl görev yeri olan ÇAYKUR Genel Müdürlüğü Pazarlama Dairesi Başkanlığına VHKİ memuru olarak atandı. Ancak Yavuz Sütlüoğlu yapılan bu atamadan sonra VHKİ memurluğuna geri dönmedi ve memuriyetten istifa etti.

Yavuz Sütlüoğlu’nun yurt dışına taşındığı ve Fas’a yerleştiği iddia edildi.

Çaytaş’ın Antalya ve İstanbul bölgesinde de Sütlüoğlu ailesine mensup birçok kişinin çalıştığı bilinirken İmdat Sütlüoğlu’nun bir diğer öz yeğeni Kubilay Sütlüoğlu da Rize Bölge Koordinatörü olarak uzun yıllar Çaytaş’ta çalıştıktan sonra bu yıl içinde Çaytaş'tan istifa etmişti.

Öte yandan İmdat Sütlüoğlu döneminde 4 yıl rekor zarar açıklayan Çaykur’un gerçek zararının 5 Milyar TL (5 Katrilyon)'u aştığı tahmin ediliyor.

Ayrıca, Çaytaş'ın şu anki durumunun da pek parlak olmadığı ve zor günler geçirdiği biliniyor.

İLGİLİ HABERLERİMİZ

Sütlüoğlu ve Öz Yeğenleri Neden Hala O Görevde?

İmdat Sütlüoğlu Çaytaş Yönetim Kurulu Başkanlığından İstifa Etti

Yeğen Sütlüoğlu Görevden Alındı