RİŞAYDER Olağan Kongresinde Kurucu Başkan Yazıcı, Başkanlığa Seçildi

RİŞAYDER Olağan Kongresinde Kurucu Başkan Yazıcı, Başkanlığa Seçildi
Rize Şairler ve Yazarlar Derneği (RİŞAYDER) Kurucu Başkanı Ömer Yazıcı, 1. Olağan Genel Kurul’da Dernek Başkanlığına seçildi.

Rizeli şair ve yazarların bir çatı altında toplanması sonucunda kısa bir süre önce Rize’de kurulan ve kısa adı RİŞAYDER olan Rize Şairler ve Yazarlar Derneği, ilk olağan Genel Kurulunu yaptı.

Dernek merkezinde 38 üyenin 22’sinin katılımıyla gerçekleşen kongrede açılış konuşmasını yapan kurucu başkan Ömer Yazıcı, “Şehrimizde önemli bir boşluğu doldurduğumuzun inancındayım. Çeşitli vesilelerle bir araya geldiğimiz arkadaşlarımızla bu sorunumuzu paylaşıp duruyorduk. Nihayet bu isteğimizi ortak bir çatı altında toplanarak gerçekleştirebildik. Kısa zamanda ulaşıp üye yaptığımız arkadaşlarımızla bu ilk kongremizi gerçekleştiriyoruz. Yolumuz meşakkatli ve çok uzun. Birlik ve beraberlik içerisinde şehrimizin kültür tarihine katkı sağlayan tüm değerlerimize ulaşıp dernek yönetimine davetlerimizi yapacağız. Biliyorum ki birlikten kuvvet doğar ve birlikteliğimiz her geçen gün şehrimize kültürel anlamda çok önemli bir katkı sağlayacaktır.” dedi.

Yapılan seçim sonucunda yeni yönetim ve denetim kurulu üyeliklerine seçimler yapıldı. Oy birliği ile dernek başkanlığına seçilen kurucu başkan Ömer Yazıcı’nın yönetim kurulu üyeliklerine Aysun Yazıcı, Halil İbrahim Meral, Emin Ali Kalcıoğlu, Fatma Devran, İsmail Karaosman ve Mustafa Kutlu seçildi.

Kongrenin ardından Ziraat Botanik Bahçesinde istişare toplantısı için toplanan dernek yöneticilerinin Rize’nin kültürel dokusuna el değdirmek maksadıyla fikir alışverişinde bulundukları belirtildi.

rize-sairler-ve-yazarlar-dernegi-risayder-kurucu-baskani-omer-yazici-1-olagan-genel-kurulda-dernek-baskanligina-secildi-1.jpgrize-sairler-ve-yazarlar-dernegi-risayder-kurucu-baskani-omer-yazici-1-olagan-genel-kurulda-dernek-baskanligina-secildi-2.jpgrize-sairler-ve-yazarlar-dernegi-risayder-kurucu-baskani-omer-yazici-1-olagan-genel-kurulda-dernek-baskanligina-secildi-3.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum