Rize 1.Ulusal Çocuk Kongresi'nde

Rize 1.Ulusal Çocuk Kongresi'nde
Türkiye’de ilk kez Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen Ulusal Çocuk Kongresinde Rize de yerini aldı.

Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen, Konya Büyükşehir Belediyesi ve M.E.B. Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen 1.Ulusal Çocuk Kongresi 14-15 Haziran 2012 tarihlerinde gerçekleştirildi.

Türkiye’de ilk kez Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen Ulusal Çocuk Kongresinde 47 bilim ve sanat merkezinden 130 bildiri sunuldu. Kongreye Rize Fatma-Nuri Erkan Bilim ve Sanat Merkezi adına katılan Berkant Alperen “İlköğretim Öğrencilerinin Demokratik Davranışlarının İncelenmesi” konulu bildiriyi sundu.

Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ömer Üre’nin yönettiği oturumda sunulan bildiride, Rize ilinde örneklem olarak seçilen 8 ilköğretim okulundan toplam 208 8. Sınıf öğrencisine uygulanan anket sonuçlarının değerlendirildiği bilimsel araştırma sonunda, akademik başarısı yüksek öğrencilerin akademik başarısı düşük öğrencilere oranla daha demokratik davranışlar sergilediği, cinsiyete göre değerlendirme yapıldığında kız ve erkek öğrencilerin demokratik davranışları arasında anlamlı bir fark bulunmadığı belirtildi.

10 dakikalık sunumun ardından oturuma katılan öğretim üyesi, öğretmen ve bilsem öğrencilerince sorulan sorular Berkant Alperen tarafından cevaplandı.

Bildirinin sunumunun ardından araştırmanın danışman öğretmenliğini yapan Fatma-Nuri Erkan Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Ali Atasoy ile öğrenci Berkant Alperen’e oturum başkanı Prof.Dr. Ömer Üre tarafından katılım belgesi verildi. 7 salonda eş zamanlı gerçekleşen kongre tüm katılımcıların hazır bulunduğu değerlendirme toplantısı ile sona erdi.

rize-1.ulusal-cocuk-kongresindeki-yerini-aldi-1.jpg