Rize Alarmda. Uyarı Geldi. Acil Olmadıkça Sakın Yapmayın!

Rize Alarmda. Uyarı Geldi. Acil Olmadıkça Sakın Yapmayın!
Rize İl Sağlık Müdürlüğü artan koronavirüs vakaları sonrası hastanelerdeki yatak ve yoğun bakım kapasitelerinin zorlanır hale gelmesi nedeniyle vatandaşlardan çok zorunlu olmadıkça hastanelere başvurmamalarını istedi.

Rize İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, kentte son günlerde artan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayısı ile birlikte hastanelerdeki normal servis yatakları ve yoğun bakım alanlarının kapasitelerinin zorlanır hale geldiği bildirildi

Çok zorunlu olmadıkça hastanelere başvurulmaması çağrısı yapılan açıklamada, vatandaşların zorda kalmadıkça bu ortamda hastaneye gitmeyi tercih etmemelerine rağmen gelinen noktada hastanelerde ciddi kalabalık oluştuğunun görüldüğü bildirilerek, şöyle denildi: “Hem sağlık hizmetine bizden çok daha fazla ihtiyacı olan ağır, zor durumdaki hastalarımıza yer açabilmek, daha iyi hizmet sunabilmek için hem de hastane ortamlarını son günlerde artan vaka sayılarının akabinde yüksek riskli bulaşıcı ortamlara dönüştürmemek için zorda kalınmadıkça hastanelerimize başvurulmamasını talep ediyor, bu süreçte kıymetli vatandaşlarımızdan anlayış ve hoş görü bekliyoruz.”

Açıklamada, ayrıca, kanser hastaları ile hamilelerin ve her türlü acil durumda bulunanların sağlık hizmetlerinin bütün imkanlarla 24 saat kesintisiz hizmetlerine açık olduğu ifade edilerek, “Bunların yanı sıra oluşabilecek her tür acil durumlarda yine kanser tedavisi, gebe takibi vb. gibi durumlarda sunulan hizmette herhangi bir kesinti söz konusu olmayacaktır. Bu gibi durumlarda hastanelerimizin bütün imkânlarıyla 24 saat esaslı vatandaşımızın hizmetine açık olduğu bilinmelidir.” denildi.

Bu süreçte vatandaşlardan anlayış ve hoşgörü beklendiğine de yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi: “Aile hekimlerimiz ise ellerinden geldiğince vatandaşlarımıza kesintisiz hizmet vermeye devam edeceklerdir. Kovid vakalarının hızla tırmandığı bu zor günlerde kıymetli vatandaşlarımıza daha iyi hizmet verebilmek için mecbur kaldığımız kısıtlamalardan dolayı vatandaşlarımızdan anlayış ve hoşgörü bekliyoruz. Kısıtlamaların doğru olan ilk zamanda kaldıracağını da duyurmak isteriz.”