Rize Belediye Başkan Yardımcıları Görevden Alınıyor

Rize Belediye Başkan Yardımcıları Görevden Alınıyor
Rize Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Soba görevden alındı, bir diğer belediye başkan yardımcısının ise bayramdan sonra görevden alınacağı öğrenildi.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap'ın, bir belediye başkan yardımcısını görevden aldığı, bir belediye başkan yardımcısını ise bayramdan sonra görevden alacağı bilgisine ulaşıldı.

Edinilen bilgiye göre İdari İşlerden Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Soba bugün itibariyle görevden alınırken, Teknik İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mustafa Altay'ın ise Kurban Bayramı sonrasında görevden alınması bekleniyor.

İsmail Hakkı Soba'dan boşalan Başkan Yardımcılığına ise Rize Belediye Encümen Üyesi olan ve Başkan Reşat Kasap'ın şehir dışında bulunduğundan, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına katılması için vekalet verdiği Rize Belediyesi Encümen Üyesi Av. Ali Rıza Sancaktutan'ın atanması bekleniyor.

İsmail Hakkı SOBA

ismail-hakki-soba-001.jpg1970 Kalkandere’de doğdu. İlkokulu Yolbaşı Köyü’nde, orta ve lise öğrenimini Ankara Çankaya Lisesi’nde tamamladı. 1989 yılında kazandığı Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden 1994 yılında mezun oldu. 2001 yılında Ak Parti İl Yönetim Kurulu Üyeliği ile Ak Parti’nin kuruluş sürecinde aktif görev üstlenen Soba, uzun yıllar Ak Parti İl Genel Sekreterliği, Dış İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcılığı ve Tanıtım-Medya Başkanlığı gibi birçok görevi yerine getirdi. Rize’de yıllarca esnaflık yapan Soba, 2005-2014 yılları arasında Rize Ticaret Borsası Genel Sekreter Yardımcılığı ve Çay Analiz Laboratuvar Müdürlüğü görevlerinde bulundu. 2014 yerel seçimlerinde Rize Belediyesi İdari İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Soba, evli ve 4 çocuk babasıdır..

Mustafa ALTAY

mustafa-altay-002.jpg15.10.1957 yılında Rize'de doğdu. İlk ve Ortaokulu Rize'de, Lise'yi İstanbul'da, Üniversiteyi Trabzon'da okudu. 1981 yılında KTÜ İnşaat ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Bölümü'nden mezun oldu. Askerlik görevinin ardından Rize ve İstanbul'da mühendislik, müteahhitlik ve ticaretle ilgili çalışmalar yaptı. Rize'de AK Parti'nin kuruluşunda İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev aldı. 2003 ve 2009 mahalli seçimlerinde Rize Belediyesi Meclis Üyesi seçildi. Halen Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yürütmekte olan Altay evli ve üç çocuk babası.

 

İLGİLİ HABERİMİZ

Belediyede Görevden Almalar Gözleri Rize Ak Parti’ye Çevirdi