Rize Belediyesi Deplasmanda Fenerbahçe'yi Ezdi Geçti!

Rize Belediyesi Deplasmanda Fenerbahçe'yi Ezdi Geçti!
İlk kez yer aldığı Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde haftalar öncesinde Play-Off’u garantileyen Rize Belediyesi, 27. Hafta maçında deplasmanda Fenerbahçe Gelişim’i 64-57 mağlup ederek 4. sıradaki yerini korudu.

2 yıl önce kurulan ve ilk kez katıldığı Kadın Basketbol Bölgesel Liginde grup ve final maçlarında oynadığı 11 maçta elde ettiği 10 galibiyetle Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'ne Bölgesel Lig ikincisi olarak katılmaya hak kazanan Rize Belediyesi Kadın Basketbol Takımı, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde de fırtına gibi esmeye devam ediyor.

Sezona başlarken ilk 8 hedefiyle play-off’lara kalmak isteyen Rize Belediyesi, ligin normal süresinin tamamlanmasına haftalar kala bu hedefine ulaştı. Ligde 4. sırada yer alan ve play-off’u haftalar öncesinden garantileyen Rize Belediyesi, galibiyet serisine İstanbul’da Fenerbahçe Gelişim’i 64-57 mağlup ederek devam etti.

Fenerbahçe Gelişim karşısında 1. Periyodu 18-17 önde tamamlayan Rize Belediyesi, ilk devreyi de 32-25 önde bitirdi. 3. periyodu 46-40 üstün tamamlayan Rize Belediyesi karşılaşmayı da 64-57 kazanmasını bildi.

Rize Belediyesi’nde Fenerbahçe karşısında Marie Elise Benson kaydettiği 22 sayı ile en fazla sayı kaydeden sporcu olurken, Deniz Üstün 13, Aysude Yıldıztekin 10, Sümeyya Özcan 9, Arzu Asiye Özdemir 6, Betül Kutlu ve Eydina Topçu 2’şer sayı ile skora katkıda bulundu.

Fenerbahçe Gelişim’de ise İdil Saçalır 17, Shelby Cheyanne Cheslek 14, Selin Rachel Gül 12, Doğa Adıcan 9, İrem Erdik 3 ve Esra Şen 2 sayı ile oynadı.

Ligin ilk yarısında Rize'de oynanan karşılaşmayı da Rize Belediyesi 87-70 kazanmayı başarmıştı.

Ligde, Emlak Konut 53 puanla liderliğini sürdürürken Mersin Büyükşehir Belediyesi 50 puanla ikinci, Botaş Gelişim 49 puanla üçüncü, Rize Belediyesi 47 puanla dördüncü, Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor 46 puanla beşinci, HDI Sigorta Yalova VIP 43 puanla altıncı, Turgutlu Belediyesi 41 puanla yedinci, Uludağ Basket NBSD 40 puanla sekizinci, Fenerbahçe Gelişim 39 puanla dokuzuncu, Karşıyaka Çarşı Koleji ise 36 puanla 10. Sırada yer alıyor. Ligin 16. ve son sırasında ise henüz galibiyeti bulunmayan Samsun Basketbol İhtisas bulunuyor.

27. Hafta sonunda 47 puanla 4. Sırada bulunan Rize Belediyesi, 26 Mart Cumartesi günü saat: 17.00’de Rize Yenişehir Spor Salonunda Turgutlu Belediyespor’u konuk edecek.

ilk-kez-yer-aldigi-turkiye-kadinlar-basketbol-liginde-haftalar-oncesinde-play-offu-garantileyen-rize-belediyesi-27-hafta-macinda-deplasmanda-fenerbahce-gelisimi-64-57-maglup-ederek-4-siradaki-yerini-korudu.jpg