Rize Devlet Hastanesi Müdürü Davut Aksoy Kamu Hastaneleri Başkan Yardımcılığına, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Müdürü Nedim Turanlı Rize Devlet Hastanesi Müdürlüğüne Atandı

Rize Devlet Hastanesi Müdürü Davut Aksoy Kamu Hastaneleri Başkan Yardımcılığına, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Müdürü Nedim Turanlı Rize Devlet Hastanesi Müdürlüğüne Atandı
Rize Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi İdari ve Mali İşler Müdürü Nedim Turanlı Rize Devlet Hastanesinin yeni müdürü olurken, Devlet Hastanesi Müdürü Davut Aksoy ise İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Başkan Yardımcılığına getirildi.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak kabul edilen COVİD-19 salgınının devam etmesi nedeniyle Bakanlık Makamından alınan 14.10.2020 tarihli ve 124526 sayılı alınan Onay çerçevesinde; görev süreleri 14 Nisan 2021 tarihine kadar uzatılan sağlık yöneticilerinin görev sürelerinin dolması üzerine yeni sözleşmeler yapıldı.

Buna göre; Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, yeniden İl Sağlık Müdürü olarak atandı.

İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde Rize Destek Hizmetleri Başkanı Dr. Hakan Görgülü, Rize Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Opr. Dr. Seçkin Karaoğlu ve Rize Sağlık Hizmetleri Başkanı Opr. Dr. Talip Başak görevlerine yeni dönemde de devam ederken, Rize Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Mustafa Sakın’ın yerine kısa bir süre Kaçkar Devlet Hastanesi başhekimliği görevinde bulunan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Acil Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Uzman Doktor Gürkan Altuntaş’ın getirilmesi ve Uzm. Dr. Sakın’ın Rize Devlet Hastanesindeki görevine geri dönmesi bekleniyor.

RİZE DEVLET HASTANESİ MÜDÜRÜ DAVUT AKSOY BAŞKAN YARDIMCILIĞINA, AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ MÜDÜRÜ NEDİM TURANLI RİZE DEVLET HASTANESİ MÜDÜRLÜĞÜNE ATANDI

Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Yıldız Mete ve Halk Sağlığı Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Halit Baykal yeni dönemde de görevlerine yeniden atanırken, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcısı Zikrullah Tüfekçi ile Personel ve Destek Hizmetleri Başkan Yardımcısı Ahmet İnce’nin yerine atama yapıldı.

Tüfekçi’nin yerine Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcılığına Rize Devlet Hastanesi İdari ve Mali İşler Müdürü Davut Aksoy atandı. Aksoy’dan boşalan Rize Devlet Hastanesi İdari ve Mali İşler Müdürlüğüne Rize Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi İdari ve Mali İşler Müdürü Nedim Turanlı’nın ataması gerçekleştirildi. Turanlı’nın yerine Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi İdari ve Mali İşler Müdürlüğüne ise Rize Devlet Hastanesi Müdür Yardımcılarından Ali Çelik atandı.

Personel ve Destek Hizmetleri Başkan Yardımcısı Ahmet İnce’nin yerine ise aynı birimde uzman olarak görev alan Fatih Turan’ın ataması yapıldı.

davut-aksoy-ile-nedim-turanli.jpg

NEDİM TURANLI KİMDİR?

01.11.1964 yılında Rize merkeze bağlı Pehlivantaşı mahallesinde dünyaya geldi. İlk orta ve lise eğitimini Rize’de tamamladı. Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi bölümünden mezun oldu. Ahmet Yesevi Üniversitesi Ekonomi Fakultesi Sağlık Kurumları İşletmeciliği bölümünde yüksek lisansını tamamladı.

26.06.1986 tarihinde İl Sağlık Müdürlüğünde göreve başladı. 10 yıl Sağlık Müdürlüğünde çeşitli görevlerde şef olarak çalıştı. 1996 yılında Rize Devlet Hastanesi Müdür Yardımcılığı görevine atandı. 1999 yılında Rize Devlet Hastanesine hastane müdürü olarak atandı. 2005 yılında 400 yataklı Rize Devlet Hastanesinin kurucu müdürlüğünü yaptı. 2007 yılında 1,5 yıl süre ile İl Sağlık Müdür Yardımcılığı görevini yürüttü. 2008 yılında Rize Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi kurucu müdürlüğünü yaptı ve aynı merkezin 14 Nisan 2021 tarihine kadar İdari ve Mali Hizmetler Müdürü olarak görev yaptı. 14 Nisan 2021 tarihi itibariyle Rize Devlet Hastanesi İdari ve Mali işler Müdürlüğüne atandı.

DAVUT AKSOY KİMDİR?

29 Eylül 1978 Rize doğumludur. İlk, orta ve liseyi Rize’de tamamladı. 2002 yılında Dumlupınar Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun oldu.

2004 yılında Rize TEDAŞ İl Müdürlüğünde mühendis olarak göreve başladı. 2011 yılında Sağlık Bakanlığı Rize Devlet Hastanesine atandı. 2011-2012 yılları arasında teknik amir olarak görev yaptıktan sonra 2012 yılından itibaren Rize Devlet Hastanesinde İdari Mali İşler Müdürü olarak görevde bulundu. Bu görevde iken 14.04.2021 itibariyle Rize Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcılığına atandı.

davut-aksoy-ile-nedim-turanli-birlikte-poz-verdi.jpg