Rize Günleri 7-12 Mart'a Alındı

Rize Günleri 7-12 Mart'a Alındı
Rize Günleri'nin 2 Mart Rize'nin kurtuluş gününe rastlamaması için 7-12 Mart tarihlerinde yapılması kararlaştırıldı.

Ankara, Atatürk Kültür Merkezinde, düzenlenecek olan 4. Rize Günlerinin hazırlıklarına ilişkin ilk toplantı, Rize Valisi Nurullah Çakır Başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıya, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Vali Yardımcısı Şefik Aygöl, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Osman Karamustafa, Çay-Kur Genel Müdür Yardımcısı Süleyman Pınarbaş, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ömer Faruk Ofluoğlu, Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan ve Ankara Rize Dernekler Federasyonu Başkanı Dr. Süleyman Basa katıldı.

ds.20121222201808.jpg

Rize Valisi Nurullah Çakır Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda; daha önce gerçekleştirilen Rize Günleri organizasyonlarının tarihleri, Rize’nin düşman işgalinden kurtuluş yıldönümü olan 2 Mart ile eşleşmesinden dolayı, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı’nın önerisi ile, bu kez 07 – 11 Mart 2013 tarihleri arasında düzenlenmesi ve ileriki bir tarihte de daha geniş katılımlı bir toplantı yapılması yönünde kararlar alındı.

Toplantı sonrası, Vali Çakır, yaptığı değerlendirmede; “Çayın Başkenti, Başkentte sloganıyla, daha önce gerçekleştirilen 3 organizasyonda yakalanan başarıyı yakından takip etmiştim. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Geçen yıl düzenlenen 3. Rize Günlerinde elde edilen başarının mimarı olan Sayın Müsteşarımız Seyfullah Hacımüftüoğlu’nun Ankara’da olması, Rize’nin siyasi anlamda Ankara’da en üst düzeyde temsil ediliyor olması ve Ankara Rize Dernekler Federasyonunun varlığı bizim için büyük bir şans. Rize’nin her türlü tanıtıma laik olduğunu düşünüyor ve katılımlarınızdan dolayı sizlere de teşekkür ediyorum” dedi.