Rize Kitaba Doyacak

Rize Kitaba Doyacak
Rize Valiliği ve Rize Belediyesi tarafından düzenlenen kitap fuarı bugün açıldı.

Rize'de 10 gün sürecek kitap fuarı bugün ziyarete açıldı.

Rize Valiliği ve Rize Belediyesi tarafından düzenlenen kitap fuarı bugün açıldı. 3 Mart'a kadar kitapseverlerin ziyaret edebileceği fuar, birbirinden çeşitli etkinliklere sahne olacak. 100'ü aşkın yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılacağı fuarda, 10 gün boyunca söyleşiler, paneller, şiirler ve çocuk aktiviteleri gerçekleştirilecek.

Gençleri kitaplarla buluşturulması gerektiğini ifade eden Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, "Bu konu ilk defa belediye başkanımızla birlikte gençlerle buluşmamızda gündeme geldi. Başkanımız orada böyle bir fuar hazırlığımızın olduğunu gençlere ifade etti. Bu bulunduğumuz alanda bir GastroRize yapılırken belediye başkanımız 13'üncüsü, 23'üncüsünü yaparken bunun nasıl bir etki doğurduğunu göreceğiz demişti. Biz de bunun 5'incisini veya 10'uncusunu yapınca Türkiye'nin kitap fuarı listesinin önemli bir köşe taşı olduğunu, İstanbul, Ankara kitap fuarlarının bir devamı olduğunu gördüğümüzde hem şehrimiz için hem bölgemiz için ne anlam ifade ettiğini o zaman görmüş olacağız. Evlatlarımızı gençlerimizi kitaplarla buluşturmamız lazım" şeklinde konuştu.

10 günlük fuarda etkinlikler ve söyleşiler yapılacağını söyleyen Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ise, "Uzun yıllardır böyle bir kitap fuarı düşüncemizde vardı. Sayın valimle paylaştığımız zaman da destek verdi. Biz kentsel dönüşümler, millet bahçesi, sokak sağlıklaştırmaları yapıyoruz. Alt yapı, üst yapıda bir sürü işler yaptık ve yapacağız ama bunların yanında bir eğitimci kimliğiyle de çocuklarımız ve gençlerimizin geleceği için ve okumaları için daha fazla yatırım yapmamız lazım. 10 günlük fuar süresince yaklaşık 70-80 tane söyleşi olacak. Yazarlarımız gelecek. 100'ün üzerinde yayın evi on binlerce kitap ve 400-500'e yakın etkinlik olacak bu 10 günlük süre içerisinde" ifadelerini kullandı.

Rize Kitaba Doyacak

Kaynak:IHA

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
6 Yorum