Rize Lisesi aşkı dinmiyor

Rize Lisesi aşkı dinmiyor
Rize Lisesi'nde öğrenim gören bir grup öğrenci, okullarının adının değiştirilmemesi ve yapımına başlanan yeni okul binasının bir an önce tamamlanması için protesto gösterisi yaptı.

Ekrem Orhon Mahallesi'nde yapımı devam eden Rize Lisesi inşaatı önünde, ellerinde ''okulumuz bir an önce yapılsın'', ''2010 mezunları yok'' ''100 yıllık kültür yok olmasın, ''Rizeli Rize Lisesi'ne sahip çık'' yazılı pankartlarla toplanan öğrenciler, ağızlarını kırmızı bantla kapattı.


Rize Lisesi'nin bazı mezunlarının da destek verdiği gösteride, öğrenciler, ağızlarındaki bantları çıkararak, okul inşaatının tamamlanması ve okulun adının değiştirilmemesi için slogan attı.



Öğrenciler adına konuşan Yavuz Selim Taşçıoğlu, Rize Lisesi'nin Türkiye'nin en eski okullarından biri olduğunu belirterek, ''Okulumuz 2007 yılında yıkılarak yerine yenisinin yapımına başlandı. Ağustos 2008'de tamamlanması planlanan okulumuz henüz bitirilememiş, bitirilemediği gibi okulun adının değiştirileceği gündeme gelmiştir. Rize'nin hatıralarına sahip çıkmak, bu şehrin değerlerini korumakla kendimizi yükümlü görüyoruz. Bu nedenle kaba inşaatı hala devam eden binanın bir an önce bitirilmesini, Rize Lisesi'nin adının değiştirilmemesini istiyoruz'' diye konuştu.


Okulun yapımını üstlenen hayırsever iş adamı Mehmet Kazancı'ya şükran borçlu olduklarını ifade eden Taşçıoğlu, ''Ancak şehrin adını taşıyan tek okul Rize Lisesi'dir. Bu nedenle yapılacak isim değişikliğini kesinlikle önlemelidir'' dedi. 



Şu anda bahçesi olmayan, yıkılmaya yüz tutmuş bir binada eğitim gördüklerini savunan Taşçıoğlu, ''Rize'nin, Türkiye'nin yarını olacak gençler olarak bunu hak ediyor muyuz? Rize Lisesi öğrencileri olarak, almış olduğumuz Rize Lisesi terbiyesi ile bugüne kadar sustuk. Ancak yeni Rize Lisesi yapılıncaya ve okulumuzun adının değişmediğini görene kadar asla susmayacağız. Toplamış olduğumuz 4 bin 500 imzayı Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımıza göndereceğiz'' diye konuştu. 


Yıkılan Rize Lisesi binası yerine iş adamı Mehmet Kazancı tarafından 1 Ekim 2007'de 46 derslikli yeni okul inşaatına başlandı. Ağustos 2008 yılında tamamlanması planlanan inşaat, çeşitli nedenlerle henüz tamamlanamadı.



Okula iş adamı Kazancı'nın babası Ali Metin Kazancı'nın adının verilmesi planlanıyor.