Rize Lisesi'nin ismi değişmesin

Rize Lisesi'nin ismi değişmesin
Rize'de bir grup öğrenci okudukları Rize Lisesi'nin adının değişmemesi için imza kampanyası başlattı

     Rize Lisesi öğrencilerinden Kader Usta, Şeyba Tanay ve Yavuz Selim Taşçıoğlu Cumhuriyet Meydanı'nda kurdukları imza standı ile vatandaşlardan Rize Lisesi'nin isminin değişmemesi için imza topluyor.
     Yavuz Selim Taşçıoğlu yaklaşık 2 bin imza topladıklarını belirterek, ''Kurulduğu günden itibaren Rize ile özdeşleşen okulumuz Rize Lisesi'nin isminin değişmesi söz konusu. Okulu yaptıran hayırsever iş adamının okula başka bir isim vereceği yönünde çeşitli konuşmalar var. Rize Lisesi öğrencileri olarak lisemizin isminin değişmesini asla istemiyoruz. İmza kampanyamıza devam edeceğiz. Sesimizi duyurana kadar bu işten vazgeçmeyeceğiz'' dedi.
     Rize İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik ise öğrencilerin başlattığı imza kampanyasının kendi doğal tercihleri olduğunu belirterek ''Ancak bu kampanya uygun değil. Rize Lisesi'nin yeni binası hayırsever iş adamı Mehmet Kazancı tarafından yaptırılıyor. Burada Anadolu Lisesi programı uygulanacak. Hayırseverimiz tarafından yürütülen inşaat çalışmaları tamamlandıktan sonra isim konusu netlik kazanacak. Şu anda gündemde isim değişikliği gibi bir şey yok'' diye konuştu.