Rize Muhtarlar Federasyonu ÇAYKUR’dan Budamanın 2 Yıl Ertelenmesini İstedi

Rize Muhtarlar Federasyonu ÇAYKUR’dan Budamanın 2 Yıl Ertelenmesini İstedi
Rize Muhtarlar Federasyonu Başkanı Remzi Güzel, beraberindeki heyetle birlikte ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim’e gerçekleştirdikleri ziyarette yaş çayda her yıl uygulanan budama projesinin 2 yıl ertelenmesini talep etti.

Rize Muhtarlar Federasyonu Başkanı Remzi Güzel beraberindeki heyetle birlikte ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim'i ziyaret ederek toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda ÇAYKUR Genel Müdür Yardımcıları Zeki Karaoğlu ile Erdinç Hatinoğlu da yer aldı.

ÇAYKUR Genel Müdürlüğü koordinesinde deprem bölgesinde kalıcı konutlar yapmak üzere hayata geçirilen Çay Sokağı Projesi için muhtarların sağlayabileceği katkıların değerlendirildiği toplantıda, projenin müstahsile anlatılması ve projenin işleyişini aktarmaları için kendi sorumluluk alanlarındaki üreticileri bilgilendirmelerin projeye ciddi katkı sağlayacağı vurgulandı.

Federasyona bağlı muhtarların Çay Sokağı Projesi için aktif çalışma içerisinde olduklarını ifade ettiği toplantıda, ayrıca çay alım evlerinin bakım ve onarımına ilişkin yapılabilecek ortak proje görüşmeleri gerçekleştirildi.

Muhtarlar, sorumluluk alanlarında bulunan 3 bin 300 çay alım evinin yenilenmesi gerektiğini vurgulayarak, alım evlerinin bakım, onarım ve yenileme çalışmalarını yapmak için proje hazırlamak istediklerini ve bu projeye ÇAYKUR'un paydaş olmasını talep etti. ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, federasyonun projeyi gerekli kurumlara yazmaları halinde kurum olarak destekte bulunabileceklerini ifade etti. Genel Müdür Alim, ayrıca, çay müstahsillerinden çay alarak bunun karşılığında onarım işlerini az da olsa karşılayabileceklerini önerdi. Alım evi içerisinde kantar, palet gibi teknik arızaları ÇAYKUR olarak giderdiklerini ifade etti.

Toplantıda merkezi yerlerde yeni alım evlerinin yapılmasının hem yoğunluğu hafifleteceği hem de daha hijyenik koşullarda alım yapılacağı ve tadilat gerekmeyeceği önerisinde bulunuldu.

Federasyon Başkanı Güzel, başta hava şartları ve gübre fiyatları olmak üzere çeşitli nedenlerle yaş çayda verimin çok fazla düştüğüne vurgu yaparak budamanın 2 yıl ertelenmesini talep ederek, budamanın 2 yıl ertelenmesiyle verimin yükseleceğini ve çay üreticilerinin de rahatlayacağını kaydetti.

Güzel, ÇAYKUR'un son yıllarda yürütmüş olduğu çalışmaları takdirle karşıladıklarını, hem üretici hem de kurum menfaatleri doğrultusunda yürütülen çalışmaları takdirle karşıladıklarını ve tüm bölge halkının ÇAYKUR'a sahip çıkması gerektiğini söyledi.

rize-muhtarlar-federasyonu-baskani-remzi-guzel-beraberindeki-heyetle-birlikte-caykur-genel-muduru-yusuf-ziya-alimi-ziyaret-etti-1.jpg

rize-muhtarlar-federasyonu-baskani-remzi-guzel-beraberindeki-heyetle-birlikte-caykur-genel-muduru-yusuf-ziya-alimi-ziyaret-etti-2.jpg

Kaynak:Bayram Ali Sarı

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
9 Yorum