Rize Stadı denetimde

Rize Stadı denetimde
12 Ağustus'ta Fenerbahçe ile yapılacak karşılaşma ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılacak yeni Rize Stadyumu görücüye çıktı..

Başbakan Danışmanı ve Uluslararası Organizasyonlar Koordinatörü, Gençlik ve Spor eski Genel Müdürü Mehmet Atalay, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül ile beraberindeki heyet yapım çalışmaları devam eden yeni Rize Stadyumu'nda incelemelerde bulundu.

7288

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nce Türkiye genelinde başlatılan kent merkezlerindeki stadyumların şehir dışına taşınması projesi kapsamında yapılan Rize Stadyumu Başbakan Recep Tayip Erdoğan'nın katılımıyla 12 Ağustos'ta açılışa hazırlanıyor.

7289

Yapım ve açılış hazırlıkları devam eden stadyumda Başbakan Danışmanı aynı zamanda Uluslararası organizasyonlar Baş koordinatörü Gençlik ve Spor eski Genel Müdürü Mehmet Atalay, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül ve beraberindeki heyet kapsamlı inceleme yaptı.

7290

Projenin hazırlanışından bu yana bütün yapım aşamalarında yer alan Atalay, projenin ilk örneğini Kayseri'de uyguladıklarını belirterek “Bu tür projeler gerek izleyici ve sporcular açısından olsun ve gerekse şehirlerin trafik yoğunluğunun azaltılması açısından olsun çok büyük önem taşıyor. Bir tür takas sistemi ile uygulanan projeler sayesinde yeni tesislere sahip oluyoruz. Bu uygulamanın devam edeceğini umuyorum” diye konuştu.

7291

Yeni stadyumun adının ne olacağı konusuna açıklık getiren Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül “İsimler çok önemli değil. Önemli olan tesis kazandırmak. Bunu başardık. Kamuoyunun talebi üzerine isim konulabilir. Şu aşamada bir şey söylemek doğru olmaz. Zamana ve kamuoyunun taleplerinin nasıl ve hangi yönde gelişeceğine bakmak gerekir” dedi.

7292

Rize'ye yeni tesisler kazandıracakları müjdesini veren Genel Müdür Akgül şunları söyledi:
"Rize insanının spora yatkın özelliğe sahip olduğunu biliyoruz. Sayın Atalay'ın döneminde çok sayıda tesis diğer illerde olduğu gibi bu ilimize kazandırıldı. Bizde aynı şekilde tesisleşmeye büyük önem veriyoruz. Rize bunu hak ediyor. Söz konusu tesislerimizden biri olan yeni Rize stadyumunu sayın Başbakan'ımızın himayelerinde 12 Ağustos'ta açılışını yapmanın hazırlık aşamasındayız” dedi.

7293

7294

7295