Rize Stadı'na bu isim yakışır

Rize Stadı'na bu isim yakışır
Çaykur Rizespor'un yeni stadının ismi belirsizliğini korurken olay53 farklı bir bakış açısıyla stad isminin ne olması gerektiğini gündeme taşıyor...

Çaykur Rizespor'un 12 Ağustos'ta Fenerbahçe ile açılış maçını oynayacağı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlama vuruşunun yapılacağı yeni Stadı’nın isminin ne olacağı belirsizliğini korurken olay53 gündeme Rizespor için gecesini gündüzüne katarak çalışan ve hayatı Rizespor'la özdeşleşen bir ismi taşıyor.

BU STADA ONUN İSMİ YAKIŞIR

7000

olay53.com, Çaykur Rizespor'un yeni stadının isminin kurucu üyelerden Muharrem Kürkçü'nün olması yönünde görüşlerini belirtirken neden Muharrem Kürkçü ismi sorusunun cevabını şu şekilde ifade ediyor:

Çaykur Rizespor'un yeni stadı ismi konusunda olay53 camiası olarak Stada yakışan en iyi ismin Muharrem Kürkçü olacağını düşünüyoruz. Zira Muharrem Kürkçü ismi stada yakışacak en iyi isimdir. Bizler Muharrem Kürkçü ismini öne çıkarırken stada isimleri verilmesi düşünülen Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ile Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı olmadığımızı özellikle belirtiriz. Bizler sadece Çaykur Rizespor'a gönülden bağlı olan taraftarız.

Çaykur Rizespor Kulübü'nün yeni stadının isminin Rizespor ile özdeşleşmiş hem amatör hemde profesyonel takımın kurucusu olarak adını altın harflerle Rizespor tarihine yazdıran kurucusu, yöneticisi ve en zor dönemlerde (takım kayyuma bırakılmıştı) başkanı olan Muharrem Kürkçü'den yanayız.

6997 Rizespor’un kuruluşunda büyük çabalar sarf eden Muharrem Kürkçü Rizespor'da hem amatör hemde profesyonel kuruculuk yapan tek kişidir. Takımın en zor dönemlerinde hep Muharrem Kürkçü ismi vardı. 1953 yılında amatör,1968 yılında profesyonel Rizespor takımının kurucusu olarak tarihe geçen Muharrem Kürkçü 1990’lı yıllarda Rizespor’un en zor dönemlerinde kulübün büyük sıkıntılar içinde bırakılıp, anahtarların Vali’ye teslim edildiği ve kulübün kayyuma bırakıldığı bir ortamda görevden kaçmayarak bu zor dönemde atama ile Rizespor’un 15. Kulüp Başkanı olarak göreve gelmişti. Rizespor'da kurucu, yönetici ve başkan olarak görev yapan Muharrem Kürkçü Rizespor aşkını önce oğlu Hüsnü'ye daha sonrada torunu Evren Kürkçü'ye aşıladı.

6998

Muharrem Kürkçü'nün oğlu Hüsnü Kürkçü Rizespor'da futbolculuk, kaptanlık, teknik direktörlük ve menejerlik görevlerinde bulunup futbolculuğu döneminde "Beyaz Kafalı Adam, Sarı Fırtına Hüsnü" lakabını fazlasıyla hak ederek taraftarların gönlünde taht kurmuştu.

Kürkçü Ailesinin Rizespor aşkı bitmiyor ve Evren Kürkçü 2009 - 2010 yılında tekrardan Çaykur Rizespor'da futbol hayatına devam edecek.

olay53.com şimdi soruyor:

Tüm bu bilgi ve görüşlerden sonra RİZESPOR'A HAYATINI ADAYIP İSMİ RİZESPOR İLE ÖZDEŞLEŞMİŞ MUHARREM KÜRKÇÜ’NÜN RİZESPOR'UN YAPILMAKTA OLAN YENİ STADI'NA İSMİNİN VERİLMESİNDEN BAŞKA O STADA İSMİ DAHA FAZLA YAKIŞACAK BİR İSİM OLABİLİR Mİ?

RİZE STADYUMU'NUN İSMİ NE OLMALI? ANKETİMİZE KATILMAK İÇİN LİNKİ TIKLAYINIZ

https://www.olay53.com/anket/rize-stadyumunun-ismi-ne-olmali--4.htmNot:

Bu haberde Fatih Sultan Kar’ın arşiv bilgilerinden faydalanılmıştır.