Rize Üniversitesi'ne Dekan ataması

Rize Üniversitesi'ne Dekan ataması
Rize Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ne Kurucu Dekan ataması yapıldı.

Rize Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, 2547 sayılı Kanun’un 16. maddesi gereği Üniversitemizce teklif edilen üç aday arasından Yükseköğretim Genel Kurulu'nca seçilen, Prof. Dr. Osman KARAMUSTAFA, 2009/51 sayılı Başkanlık Kararı ile Rize Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ne Dekan olarak atandı.

Ek kontenjan ile öğrenci talebinde bulunulan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi; İktisat bölümüne 80, İşletme Bölümüne 80 toplamda 160 öğrenci ile eğitim öğretime başlaması planlanmaktadır. Eğitim-Öğretime, Doğuş Çay tarafından Rize Kavaklı Mahallesi'nde yaptırılan Rize Üniversitesi Doğuş Çay Eğitim Kampüsünde devam edileceği ifade edildi.  

Prof. Dr. Osman KARAMUSTAFA Kimdir? 

1970 yılında Rize’de doğdu. 1992 yılında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun oldu. Daha sonra İ.Ü-SBE İşletme Fakültesi Finans Ana Bilim Dalında Yüksek Lisans eğitimini tamamladı. 1993 yılında SAÜ İİBF İşletme Bölümünde Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başladı. 1994-1995 yılları arasında ODTÜ Yabancı Diller Yüksek Okulunu bitirdi. 1995 yılında SAÜ-SBE Muhasebe-Finans Ana Bilim Dalında başladığı doktora çalışmasını 1998 yılında tamamladı.

2000 yılında KTÜ-Ünye İİBF İşletme bölümünde Öğretim Üyesi oldu. 2001-2002 yılları arasında Bölüm Başkanlığı görevini yürüttü. 2002 yılında öğretim üyesi olarak OMÜ-Ünye İİBF İşletme Bölümüne geçti. 2003 yılında TMO Yönetim Kururlu Üyeliğine atanan, bir dönem Rize MYO müdürlüğü yaptı KARAMUSTAFA halen KTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesidir.

Evli ve üç çocuk babasıdır. Ekonomi ve finans konularında, ulusal ve uluslarası birçok bildiri ve makalesi vardır.