Rize Ziraat Odası Hariç Kimse Yaş Çay Fiyatını Beğenmedi

Rize Ziraat Odası Hariç Kimse Yaş Çay Fiyatını Beğenmedi
Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu'nun açıklamalarıyla aynı doğrultuda açıklamalarda bulunduğundan yaş çay üreticisinin sesi olmaktan çıkan Rize Ziraat Odası Nevzat Paliç haricinde yaş çay fiyatını beğenen olmadı.

Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in yaş çay taban fiyatını açıklamasının ardından yaptığı açıklamada "Sayın bakanımız zaten bizim talep ve isteklerimizin bir çoğunun buradan ifade etti. Sadece bizim fiyat talebimiz 2 TL'ydi. Kendileri 1.90 olarak açıkladı, teşekkür ediyoruz. Yine bizim talebimize yakın bir fiyat verildi, farklı bir fiyat verilmedi" derken, yaş çay üreticileri de açıklanan 1.90 TL’lik fiyatın kendilerini çok tatmin etmediğini belirtseler de ülkenin şartlarını göz önüne aldıklarında verilen fiyattan razı olduklarını dile getirdiler.

Üreticiler açıklanan fiyatın artan üretim maliyetleri göz önüne alındığında denk bir tablo ortaya çıkardığını, üreticilerin gelir elde edebilmeleri için fiyatın en az 2 TL’nin üzerinde olması gerektiğini belirttiler.