Rize'de 1000 Kişi Gemide İftar Açtı

Rize'de 1000 Kişi Gemide İftar Açtı
Rize Ekmekçiler Mahallesi Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği organizasyonuyla tüm mahalleli bir araya gelerek iftarlarını gemide açtı.

Rize’de Merkez ilçeye bağlı Ekmekçiler Mahallesi’nde mahallelinin bir araya gelerek kurduğu Rize Ekmekçiler Mahallesi Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tüm mahalleliyi bir araya getirerek mahallelinin Dursun Kaptan Vapuru’nda iftarlarını açmalarını sağladı. İftara aralarında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Genel Sekreteri Ali Rıza Köroğlu’nun da bulunduğu yaklaşık 1000 kişi katıldı.

İftar öncesi yemeklerini alan vatandaşlar vapurdaki yerlerini alarak iftar saatini beklemeye başladı. Ezanın okunmasıyla iftarlarını denizde Dursun Kaptan Vapuru’nda Rize’yi denizden görerek deniz manzaralı iftar keyfi yaptı. İftarın ardından ise vatandaşlar deniz manzarası eşliğinde çaylarını içti, Alipaşa Mahallesi ile Çayeli ilçesi arasında 1 saati aşan deniz turu yaptı.

rize-ekmekciler-mahallesi-kultur-yardimlasma-ve-dayanisma-dernegi-gemide-iftar-verdi-3.jpg

rize-ekmekciler-mahallesi-kultur-yardimlasma-ve-dayanisma-dernegi-gemide-iftar-verdi-2.jpg

Ramazan ayının yardımlaşma, kardeşlik, dayanışma ve bereket ayı olduğunu ifade eden Rize Ekmekçiler Mahallesi Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Samet Köse, “Bugün burada 3.’sünü düzenlediğimiz “3. Geleneksel İftar Yemeği Programımızda” mahalle sakinlerimizle, komşularımızla beraber iftar sofrasını paylaşmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Daha önceki iftar programlarını karada gerçekleştirdiklerini olay53 haber muhabirimize ifade eden Köse, aynı zamanda çay sezonunun da olması dolayısıyla mahalle halkını farklı bir ortamda bir araya getirerek onlara moral vermek ve mahalleliyi kaynaştırmak amacıyla programı Dursun Kaptan Vapuru’nda düzenlediklerini kaydederek programa katılanların büyük çoğunluğunun ilk defa deniz üzerinde iftar açtıklarını ve Rize’nin güzelliklerini denizden izleme fırsatı bulduklarını belirtti.

Köse, gelecek yıl iftar programını, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nin kampus binasının kurulacak yerler arasında ismi geçen ve kampus için en az maliyetli yer olan Isırlık Mevkii’ne dikkat çekmek için Isırlık Mevkii’nde yapacaklarını açıkladı.

sema-tornaci-samet-kose-dursun-kaptan-vapurunun-kaptaniyla.jpg

Program hakkında olay53 haber muhabirimize açıklamada bulunan Dernek Başkan Yardımcısı Sema Tornacı ise mahallenin yerleşim olarak çok dağınık olduğunu ve mahalleli arasında zaman zaman kopukluklar yaşandığını dernek olarak ellerindeki tüm imkanları kullanarak bunun önüne geçmeye çalıştıklarını ve bugüne kadar derneğin birçok başarılı faaliyetin altına imza attıklarını kaydederek şunları söyledi: Rize’de böyle bir programı gerçekleştiren ve tüm mahalle halkının iftarda aynı sofrayı paylaştığı ilk ve tek mahalleyiz. Bu akşam 3. defa bir araya geldiğimiz iftar programlarımızda öncelikli hedefimiz mahallemizin gençleridir. Onlara birlik, beraberlik, paylaşma ve bir arada bulunma duygularını aşılayabiliyorsak bu bizim için en büyük kazançtır. Bu amaçla mahalle gençlerimize yönelik farklı programlarımız da olacak. Hatta mahalle gençlerimizin yer alacağı amatör futbol takımını oluşturmaya çalışacağız. Takımdaki gençlerimizin Rizespor’un altyapısını oluşturacak kadroda olmasını sağlayıp Rizespor’un başarısı için ter dökecek kadroda olmalarını sağlamaya çalışacağız.

Mahalledeki gençlere yönelik programların yanı sıra mahallede okuma yazma bilmeyenlere kurs açarak onların okuma yazmayı öğrenmelerini sağladıklarını da açıklayan Tornacı yaptıkları çalışmalardan olay53 haber muhabirimize kısaca şöyle bahsetti: Mahallemizde kurduğumuz Ekmekçiler Mahallesi Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile derneğin çalışmalarını yürüttüğümüz dernek binamızda isteyen kütüphaneye geçerek kitabını okuyor yada araştırmalarını yürütüyor isteyen oturma salonumuzda muhabbetini yapıyor isteyense bilgisayar ve internet ihtiyacını gideriyor. Biz bu çalışmaların yanında mahalle halkımızdan ihtiyaç sahiplerine de elimizden geldiğince yardımcı olmaya ve onların ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. Mahallemizde okuma yazma bilmeyen 10 kadının okuma yazma öğrenmesini sağladık.

Dursun Kaptan Vapuru’ndaki iftar programına katılan mahalle sakinleri ise “40 yıl düşünsek gemide iftar açacağımız aklımıza gelmezdi. Bizlere hayatımızda ilk defa gemide iftar açmayı ve iftardan sonra düzenledikleri vapur gezisiyle Rize’yi ilk defa denizden görmeyi sağladıklarından dernek yöneticilerimize teşekkür ediyoruz” dediler.

rize-ekmekciler-mahallesi-kultur-yardimlasma-ve-dayanisma-dernegi-gemide-iftar-verdi-4.jpg

rize-ekmekciler-mahallesi-kultur-yardimlasma-ve-dayanisma-dernegi-gemide-iftar-verdi-5.jpg

rize-ekmekciler-mahallesi-kultur-yardimlasma-ve-dayanisma-dernegi-gemide-iftar-verdi-6.jpg

rize-ekmekciler-mahallesi-kultur-yardimlasma-ve-dayanisma-dernegi-gemide-iftar-verdi-1.jpg

FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

İLGİLİ HABERİMİZ

Banka Müdürüne Gemide Büyük Sürpriz